in

Latexklädernas osexiga hemlighet – därför är kläderna en hälsorisk

Latexkläder har blivit allt populärare på röda mattan. Nicki Minaj, Kim Kardashian och Lady Gaga är bara några av stjärnorna som krånglat sig in i dessa snortajta kreationer. Men om du tänkt att lite rosa latex skulle passa bra in i din garderob, så kanske du ska tänka en gång till! Mer

Att bära åtsittande gummikläder kan faktiskt vara en hälsorisk. Förutom att de kramar varje kurva, så kan dessa heta outfits leda till både dålig magsmältning, underlivsinfektion och celluliter. Varför?

Gynekologen Tania Adib berättar för Daily Mail:

– Vi har alla naturligt utsläpp, och om det byggs upp i kläderna kan det uppmuntra bakterier och svampar och riskera underlivs- och blåsinfektioner.

Tajta kläder, inte bara latex gör det även svårare för kroppen att smälta mat ordentligt eftersom buken inte har utrymme att växa. Det är också svårare att djupandas, vilket kan förvärra ångest.

Kanske tycker du att det räcker med bakterieodling och ont i magen för att undvika dessa sexiga fodral? Om inte så finns det, enligt Tania Adib ännu ett par konsekvenser:

– Tajta kläder kan dessutom påverka blodflödet i benen och förvärra åderbråck, och skynda på bildningen av celluliter.

Även tillverkarna av latexkläder medger att det finns nackdelar med plaggen. Atsuko Kudo är ett av märkena som dragit till sig horder av kändisar för sina latexklänningar. Direktören Simon Hoare säger såhär om kreationerna:

– Kläderna är varken praktiska eller vettiga, utan är tänkta att användas vid särskilda tillfällen, snarare än i vardagslivet.

Ja, det verkar som att röda mattan är precis där gummikläder hör hemma. För såvida du inte är en person som älskar fukt och bakteriekultur på huden, så bör de inte bli en del av din basgarderob.

sweden fashion & beauty day veckorevynDen 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR.