in

Inför nya året: Kom igång med träningen!

trana utomhus

Nytt år är lika med nystart! Är du en av dem som lovat dig själv att börja träna i år? VeckoRevyn ger dig en spark i baken!

Mer

Steg 1. Kom igång

Att börja träna är inte alltid det lättaste. Träningsvärk, dyra träningskläder och andnöd är inte guld och gröna skogar för alla – och det är just därför som det är så viktigt att hitta en träningsform som just du trivs med.

Sätt dig ner och fundera på vad du tycker är roligt. Gillar du att gå ut och dansa? Prova på en kurs i afrikansk dans! Är du den lugna tjejen som tränar bäst själv? Prova på gym och jogging! Eller är du kanske den som verkligen behöver stressa ner och bygga på ditt inre lugn? Satsa på yoga!

Steg 2. Se över din tid

Varning! Träningsrookies tar sig lätt vatten över huvudet. Innan du drar igång med träningen är det viktigt att du ser över din tid så att du har koll på hur mycket du kommer klara av att träna. Sätter du ribban för högt blir träningen ett stressmoment som är jobbig att klara av, och så ska det inte vara. Du ska lära dig se fram emot träningen!

Steg 3. Peppa dig själv

Känns det inte lika kul efter en vecka när musklerna värker av all ny träning? Ge inte upp! Det tar ett tag för kroppen att vänja sig med din nya livsstil. När det känns jobbigt är det viktigt att du peppar dig själv med glada tankar, för så fort kroppen har vant sig vid träningen kommer du må bättre än någonsin!

 … Och om det inte känns bra ändå?

Om det går veckor av träningsångest har du antagligen satt ribban för högt, eller så har du helt enkelt slarvat i första steget. Sätt dig ner och fundera. Känns det som att du inte får ut något av träningen? Blir träningen ett stressmoment? Längtar du aldrig efter nästa träningspass? Tar träningen all din lediga tid? Då är det dags att tänka om så du hittar den perfekta träningen för dig!