in

”Jag är stressad och har svårt för att slappna av – vad ska jag göra?”

slappna av dragare

Vad ska man göra om man känner sig alldeles för stressad och har svårt att slappna av? VeckoRevyns hälsa- och träningsexpert Emma Barremyr ger svar! Mer

FRÅGA: Jag har insett att jag verkligen måste börja med att stretcha, eller någon sorts av avslappning. Är så himla stel i kroppen och på mitt jobb så utsätts jag för stress varje dag. Så kort sagt är jag väldigt stressad, stel och har svårt för att slappna av. Har du något tips på en riktigt bra nybörjarvideo som innehåller detta? Vill helst inte gå på någon kurs, utan känner att jag helst vill göra detta hemma i lugn och ro. Hade varit så tacksam för svar! /Malin, 20. 

EMMA SVARAR: Om du upplever stress och svårigheter att slappna av är det något du borde ta på stort allvar. Långvarig stress kan nämligen vara skadligt för hälsan, och det är bra att du är medveten om att du behöver jobba på det. Själv går jag på medicinsk yoga ett par gånger i veckan samt tränar mindfulness, och det har verkligen gjort underverk för mina stressnivåer och mitt mående. Yoga och mindfulness är generellt sett väldigt bra redskap för att hantera stress och öka avslappningen på. Är du inte intresserad av att gå på någon kurs kan du registrera dig på yogobe.se, som är en sajt med massa olika yogapass som du kan göra hemifrån. Du kan testa gratis ett par dagar för att se om du hittar något du gillar. Jag kan också rekommendera dig Mindfulnessappen som har massa bra meditationer för avslappning, samt att söka på ” mindfulness kroppsscanning” på Youtube. Jag brukar göra det innan läggdags och tycker verkligen det hjälper mig att slappna av. Var rädd om dig!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss