in

Inför 2010: Bli ditt bästa jag!

bild 8
Inför 2010: Bli ditt bästa jag!

Ett nytt år är här och du har alla möjligheter att starta om och bli ditt bästa jag. Spana in VeckoRevyns tips här!

Mer

1rubbe

Det är inget nytt att självförtroende attraherar, men det är inte alltid som självförtroendet är på topp. Ett tips är att försöka att ändra sitt tankemönster. Många av oss tänker ofta saker som ”det klarar jag inte” eller ”jag är inte tillräckligt duktig”. Försök att ändra ditt tankemönster till ”jag ska göra mitt bästa”. Gör något som du skutit upp en längre tid, ändra en ovana, sätt upp ett litet mål och fullfölj dina planer även om det inledningsvis inte ser ut som det finns någon väg framåt. Små men effektiva steg till ett bättre självförtroende.

2rubbe

För många blir vardagen lättare då man har ett mål att sträva efter. Du vill kanske klara av att jogga den där löprundan utan vilopauser, komma väl förberedd till det där mötet, lyckas med att bara äta godis på lördagar eller jobba på din sociala förmåga och få en ny bekant på arbetsplatsen? Lista dina mål och belöna dig själv med något du tycker om när du uppnår dem!

Kom ihåg! Knuffa bort prestationsprinsessan inom dig och sätt inte upp för många och stora mål, för då byts den peppande effekten som eftersträvas snabbt ut mot stress.

cv
3rubbe

Anteckningsblock och pennor behövs både i skolan och på jobbet när ett nytt år drar igång. Passa på att peppa dig själv genom att unna dig nytt nu när butikerna fylls på av söta, roliga och stilrena kontorstillbehör! Med en fin almanacka och härliga färgpennor blir det roligare att planera upp både jobb, skola och fritid. 

4rubbe

Försök att sova minst 6-8 timmar per natt och var noga med att gå upp samma tid på morgonen oavsett om det är vardag eller helgdag. Du kommer i gång, blir piggare och får rutinerna att sitta.

sov
6rubbe

När vardagen känns tung och stressig är det lätt att känna sig trött och orkeslös. Men ett smart sätt att få ny energi är att skaffa sig en hobby som man verkligen brinner för. En hobby gör så att hjärnan har någonting att koncentrera sig på vilket reducerar stress. När du dessutom aktivt utövar och blir bättre och bättre på din hobby växer både orken och självförtroendet. Kanske leder hobbyn dessutom till nya vänskaper med personer som brinner för samma sak.

7rubbe

Är ditt mål att lära dig sjunga så kan du sätta upp bilder på dina idoler på väggarna eller varför inte en bild på dig själv när du öser som mest? Detta hjälper dig att bli inspirerad och motiverad till att slutföra ditt uppdrag. Se dig själv stå framför en publik och sjunga! Dröm dig bort och tro på dig själv. Det här ska du fasiken klara av!

ego
8rubbe

Vill du verkligen träffa någon så finns det flera platser att göra det på. Var öppen för resor, middagar och fester med dina vänner. Många träffas genom bekantas bekanta. Internet är en annan möteplats som blivit ett populärt sätt att träffas. Skapa en profil på dejtingsajterna och börja nätverka. Ladda upp bilder som du är nöjd med och kommentera på andras profiler.