in

Håll dig frisk i vinter!

frisk
Håll dig frisk i vinter!

Influensor, magsjukor och sega förkylningar. Inget för dig? VeckoRevyn har tipsen som håller dig frisk i vinter!

Mer

frisk

TVÄTTA HÄNDERNA
En självklar punkt som kan vara lätt att glömma bort. Med tvål och ljummet vatten kommer du långt – och var extra noga med att tvätta händerna innan du ska äta! Återfukta gärna händerna med en handkräm efter tvättarna, då händerna lätt blir uttorkade av många tvåltvättar.

STORSTÄDA
Det är tråkigt, vi vet. Men just i sjukdomstider är det extra viktigt att hålla rent omkring sig. Speciellt handtag, skåpsdörrar, strömbrytare, fjärrkontroller och tangentbort – där virus och bakterier trivs – behövs extra rengörning. Torka av minst en gång i veckan!

TA VARA PÅ LJUSET!
Kroppen behöver dagsljus mer än man kan tro. Pallra dig ut under de få soltimmarna vi får under vinterhalvåret – och bli både friskare och piggare. Var även noga med att hålla det ljust inomhus!

SKROTA SKRÄPMATEN
Ta hand om ditt immunförsvar när du behöver det som bäst. Skrota skräpmat, och bestäm dig för en godisdag i veckan. Med en sundare kosthållning gynnas immunförsvaret – och du fåt en bra skjuts på vägen mot en frisk vinter!

SLUTA PILLRA
Ja, nu är det slut på näspillandet, ögongnugget och läppfingrandet. Har du fått smitta på händerna och låter dem komma i direktkontakt med slemhinnorna i näsa, ögon och mun ökar risken för sjukdom.

SLAPPNA AV
Du har hört det förut – och det tåls att höra det igen. Att slappna av och stressa ner gör under för både kropp och själ. Så unna dig en lugn helg i soffan – och se till att planera jobb och plugg väl så att du slipper panikstressa inför viktiga deadlines.
 

Och så undviker du att smitta andra….
NYS RÄTT
Att nysa rätt ut är bara ohyfsat, och nyser du i handen är risken stor att du för vidare din förkylning till nästa person du tar i hand. Nys i armvecket istället – med gott samvete!