in

Forskning visar: morgontrötta människor är smartare än andra

somn dragare

Det finns inget bättre än att vakna i en varm och mysig säng, och sedan trycka på snoozeknappen om och om igen. Att vara morgontrött är inte alltid superbra (typ när man råkar försova sig), men forskning visar nu att de som gärna ligger kvar i sängen lite extra länge är smartare! Mer

En studie som gjorts visar att de som är morgontrötta är smartare, mer kreativa och lyckligare. Låter inte så dåligt att vara snoozefrälst då, va?

Studien ”Why night owls are more intelligent”, som kom redan 2009 men som vi har missat och känner att vi bara MÅSTE skriva om, visar att det är ett tecken på intelligens att ha kontroll över när man går och lägger sig och när man vaknar. En snoozeknapp är en relativ ny uppfinning (en väldigt bra, om vi får säga det själva) och har inte funnits där under evolutionen. Så att anpassa sig till en sådan knapp och själv styra över sin sömn visar alltså på att man är smartare.

Att strunta i att gå upp när klockan ringer, och istället känna efter vad kroppen vill, betyder att du är mer trolig att följa dina ambitioner och tackla dina problem på egen hand, vilket gör dig mer kreativ och självständig.

En liknande studie som gjorts pekar på samma sak. Då studerade man sömnen hos 1 229 personer i förhållande till socioekonomiska förhållanden, och det visade på att de som gick och lade sig efter 23 på kvällen, och gick upp efter åtta på morgonen tjänade mer pengar och hade en lyckligare livsstil.

Inget dåligt samvete behövs alltså om du är morgontrött!