in

Fördelarna du inte visste om powernaps (och så powernapar du smart!)

nap dragare

Att komma hem på eftermiddagen och ta en powernap är ju huur skönt som helst. Men ofta är man nästan tröttare efter sin powernap än vad man var innan. Så hur ska man napa smart? Mer

Den perfekta tiden för en powernap är 20 minuter, om man sover längre än så finns det risk att kroppen blir tröttare och du kommer känna dig tröttare. Och du ska verkligen försöka undvika att ta en powernap på kvällen, då det kan få dig att känna dig groggy, skriver Elite daily.

Något annat som är viktigt vid en powernap är att man ska stänga av telefonen (eller okej, sätt den på ljudlös i alla fall) och se till att det är mörkt i rummet, det gör det lättare att kunna slappna av och inte bli distraherad av sina egna tankar.

Om man har svårt att somna vid en powernap, eller när som helst egentligen, kan man lukta på lite lavendel. Det är lugnande, och om du luktar på lavendel varje gång innan du ska sova kommer din hjärna associera lavendel med sömn, vilket kommer få dig att somna snabbare.

Det finns också många fördelar med att ta en powernap då och då. Det boostar ens kreativitet, stärker immunsystemet, förbättrar ens energi, och hjälper huden att reparera sig.

Powernaps for the win!

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss