in

Fixa höstformen: 10 enkla steg

jessica
Fixa höstformen: 10 enkla steg

KROPP & TRÄNING. Nu är det dags att sätta fart på kroppen igen! Med ny kraft och energi kan du kasta dig in i alla äventyr hösten har ett erbjuda. Så kom igen – Veckorevyn.com ger dig 10 enkla tips för att hitta höstformen.

Mer

Gör som Jessica Biel och ta tag i träningen i höst! Du kommer inte bara att känna dig snyggare utan också få mer energi och bli starkare. Veckorevyn.com ger dig 10 tips för ett snyggare, piggare och starkare du!

1. Gå från A till B
Köp inget buss/tunnelbanekort. När man måste betala varje gång man ska någonstans är det mycket lättare att motivera sig att promenera i stället. Gå överallt. Du gör av med kalorier och sparar pengar. Så enkelt, så genialt. 

2. Rensa kylen
Ut med alla rester och onyttigheter. Handla hem nya färska råvaror och mycket frukt och grönt. Kom ihåg att är man hungrig så äter man det som finns hemma.

3. Glöm inte att dricka vatten

loka

Fyll en kanna, ha i lite bär eller frukt och ställ i kylen. Vatten är gott, och viktigt att få i sig under hela dagen.

Och glöm inte – flaskvatten är dyrt och inte speciellt miljövänligt, fyll på flaskan i kranen hemma!

4. Gå en kurs i höst

041013 shallwe vmed 1pwidec

Anmäl dig till rolig kurs i salsa, afrikansk dans, fäktning eller något annat som du alltid velat prova på. Hannah och AD-Carolin satsar på hiphop-dans för vuxna). Vem vet, där träffar du kanske höstens snygging?

5. Unna dig en hälsodag
Ta en lång promenad innan frukost. Gör sedan en stor fruktsallad och drick ett gott grönt te. Ät en fräsch sallad till lunch och boka in något roligt pass på gymmet på eftermiddagen. Unna dig en lång stretch efter träningen och sedan en god middag. Avsluta dagen med ett skönt bad. Lägg en ansiktsmask och hårinpackning. Och fila fötterna.

6. Hitta en träningskompis

Boka in ett par dagar i veckan då ni kan träna tillsammans. Då kan ni peppa och sporra varandra. Tumma på att ni ska hålla träningslöftet hela hösten..

7. Prova skriva hälso-dagbok

409

Köp en fin bok och gör den till din hälsobok. Snygga finns till exempel på pocketshop!

Skriv vad du äter, hur mycket du rör på dig och hur du mår. Hjälper dig att få koll på hur dina vanor ser ut och hur du mår av dem. Det blir roligare att redovisa dina framsteg. Du kommer känna dig så stolt när du skriver ner den där joggingrundan! Till slut får du rutin på mat och träning också.

8. Köp en stegräknare

pedometerplus opt

Tävla med dig själv. Det är löjligt roligt! Mät hur många steg det blir om du går till Ica eller när du går till jobbet eller bara går runt i lägenheten. Se hur många steg du kan få ihop på en dag. Och slå rekord nästa dag… Köp en idag.

9. Få fart på magen
Skippa vitt bröd, ris och pasta och satsa på fullkorn och fibrer. Då får du igång den stackars magen som är i chocktillstånd efter sommarens hårda prövningar.

sallad kyckling

10.  Banta inte
Nej, funkar tyvärr inte. Går du ner några kilon, går du garanterat upp igen så fort du börjar äta ”vanligt”.

Bantning leder bara till fixering. Mat ska ätas och inte tänkas på och pratas om. Lägg din energi på roligare saker. Lagom mycket mat (utan för mycket socker och fett) och motion – svårare än så behöver det inte vara.

Glöm inte att njuta av livet. Unna dig goda, mindre nyttiga saker, men låt det vara ett undantag snarare än en regel…

Artikeln om hur du fixar formen är skriven av träningsexperten Frida Nordstrand och kommer från nr 2 av VeckoRevyn. Nya numret finns i butik nu, läs mer om träning och hälsa där!

PS. Vill du läsa mer tips om träning, mat och kropp här på Veckorevyn.com? Kommentera!