in

Fin på fem minuter

Fin på fem minuter

Bli pigg, fräsch och snygg igen – på 5 minuter!

Mer

Vägrar förkylningen släppa? Är hyn trist och glåmig? Och har håret tappat all sin glans? Veckorevyn tipsar dig om vårens snabbaste och mest effektiva skönhetslösningar.

5-minutersmetoden mot glanslöst hår

5harny

Vintertrött hår utan glans är ingen hit.

PROBLEM: Hårfärgen känns som bortblåst och ditt hår är blaskigt och livlöst.
LÖSNING: Återuppliva din hårfärg med en klassisk hemmakur. För blondiner: koka upp en liter vatten och släng sedan i en deciliter kamomill (finns i hälsokostaffärer). Låt vattnet svalna och skölj det sedan över ditt nytvättade hår. För brunetter: byt ut kamomill mot rosmarin och följ samma anvisningar. Styla som vanligt.

5-minutersmetoden mot fnasiga läppar

5elisabeth arden

Elizabeth Arden Eight hour cream – en räddare i nöden!

PROBLEM: Du smörjer och smörjer med vaselin, men läpparna känns ändå torra och fnasiga.
LÖSNING: Börja med att försiktigt gnugga dina läppar med en mjuk frottéhandduk. Smörj sedan in dem med ett återfuktande läppbalsam. Upprepa flera gånger under dagen. En klassiker som smakar skunk men verkligen fungerar är Elizabeth Arden Eight hour cream, 295 kr.

5-minutersmetoden mot torra händer

5handkram

Med en handkräm i väskan undviker du torra händer. Nougats handkräm kostar från 115 kr

PROBLEM: Händerna är nariga och fingrana känns bara torra och irriterade.
LÖSNING: Ha alltid med dig en handkräm, flera märken har reseförpackningar som får plats i den minsta av handväskor. För en djupgörande kur, smörj in fingrarna ordentligt och dra sedan på dig ett par bomullsvantar, till exempel när du sitter framför datorn. Låt verka i några minuter.

5-minutersmetoden mot elektriskt hår

PROBLEM: Håret sprakar och vägrar ligga blankt och fint.
LÖSNING: Ett hårserum med silikon tämjer statiskt hår och gör det lent igen. Produkter som motverkar frissighet brukar också hjälpa. Har du inget hårserum i närheten? Ta en klick handcreme eller bodylotion och dra försiktigt över håret.

5-minutersmetoden mot trötta ögon

5coverall

PROBLEM: Ögonen kantas snarare av mörka ringar och puffiga cirklar än täta ögonfransar.
LÖSNING: Räddaren i nöden stavas concealer, kanske världens bästa uppfinning efter mascaran. Inte nog med att den trollar bort mörka ringar på ett kick, du ser dubbelt så pigg ut. Välj en concealer som är en nyans ljusare än din egen hudton, dutta den försiktigt under ögonen och stryk sedan ut med lillfingret. Färdigt! VR gillar Make Up Stores Cover All Mix, 255 kr.

5-minutersmetoden mot glåmig hud

5dior

Christian Dior solpuder – perfekt för vintergrå hud. Kostar 399 kr.

PROBLEM: Huden känns matt och tråkig, precis som en kall och regning novemberdag.
LÖSNING: Lyster! Inget får hud att ser mer pigg och vital ut än glimmer och glöd. Brun-utan-sol-produkter ger snabbt din hud en solkysst look. Ett annat tips är att blanda i lite solpuder eller guldglittrande ögonskugga i din ansiktscreme eller bodylotion, de guldiga partiklarna kommer genast att pigga upp din hud. Känner du dig extra rik, investera i produkter som innehåller guldstoft.

5-minutersmetoden mot envis förkylning

PROBLEM: Näsan rinner, halsen värker, hostan har slagit läger i bröstet och du nyser konstant.
LÖSNING: Koka upp ditt favoritte och blanda i naturliga ingredienser som lindrar symtomen. Prova till exempel att blanda i timjan, som har en antikbakteriell och slemlösande effekt. Eller varför inte mynta, som är rena dynamiten mot envisa bakterier. Glöm inte välgörandes honung och c-vitaminladdad citron.

5-minutersmetoden mot huvudvärk

huvudvark2

PROBLEM: Dunk, dunk, dunk.
LÖSNING: Sitter du inomhus, gå ut i friska luften och andas djupt i några minuter. Huvudvärk kan också bero på att din kropp är uttorkad, se därför till att få i dig ordentligt med vatten. Olika dofter från örter kan också lindra den värsta värken, till exempel lavendel och basilika. Kommer värken av stress? Ta en välförtjänt paus, så går den förhoppningsvis över.