in

Kvinna tvättade inte örngott – 100 parasiter bosatte sig i fransarna

kvalster ogonfransar

Det är troligt att du också har kvalster som bor i dina ögonfransar. Sorry. Mer

Vissa saker är det bättre om man är ovetandes om, och det här skulle kunna vara en sån grej. Men eftersom vi människor är konstiga och på något sätt dras till äckliga saker, plus att det här är ganska viktig samhällsinformation, så kör vi ändå.

En 62-årig kvinna hade använt ögondroppar i nästan två år för att få bukt med sina kliande ögon, när hon upptäckte en konstig avsöndring och hade svårt att stänga och öppna ögonen. Hon gick till doktorn, som diagnostiserade henne med ögonlocksinflammation och bindhinneinflammation – och sa att hon hade över 100 parasiter som levde vid hennes ögon. Hon hade inte tvättat sitt örngott på fem år (!), så det bidrog såklart till parasitkolonin. Som tur var kunde hon få behandling, men vad som är ännu läskigare är att vi alla förmodligen har kvalster som lever i våra fransar.

Enligt en ny rapport från BBC finns det en stark sannolikhet att ögonfranskvalster lever på ditt ansikte, och att det primärt är orsakat av din mascara.

Studien avslöjade att mikroskopiska ögonfransparasiter gräver in sig i våra fransrader, där de livnär sig på död hud och startar små familjer. Japp, du läste tyvärr det rätt…

outtahere

Symtomen för ögonfranskvalster är bland andra kliande ögon på morgonen, mjäll vid fransraden och ibland suddig syn. Som tur är är det relativt lätt att behandla. Var noga med att rengöra dina ögon ordentligt varje dag, och se till att få bort alla sminkrester. Tea tree-olja är också ett bra sätt att få bort de små krypen. Se också till att byta ditt örngott regelbundet – vänta inte fem år.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss