in

Digitalkameran för just dig

kameradragny
Digitalkameran för just dig

Står en ny digitalkamera på årets önskelista? Hitta din favorit i Veckorevyns test!

Mer

kameradragny

För nybörjaren

1canon

Canon IXUS är pålitlig och en hit för nybörjaren.

Canon IXUS80, ca 1 590 kr.
Beskrivning: Canons IXUS-serie bygger på kvalitetsprodukter utan så många krångliga finesser. IXUS80 är en 8-megapixelskamera med ett enkelt menysystem och funktioner som ansiktsigenkänning och röda ögon-reducerare.
Omdöme: Det här är en stabil kamera som känns gedigen när man håller den i handen, trots att den är ganska tunn. IXUS80 är en bra nybörjarkamera som gör det lätt att ta fina bilder.
Betyg: 3

Bra reskompis

1olympus

En rosa Olympus är kanon i resväskan!

Olympus µ 850SW, ca 1 930 kr.
Beskrivning: Den här 8-megapixelskameran är vattensäker upp till tre meters djup, tål minus 10-gradig kyla och dör inte om den halkar ner från ett bord.
Omdöme: Det här är en bra reskompis nästan vart du än åker i världen. En tålig kamera är en stark kandidat på marknanden, men den här får ett litet minus för storleken. Har du en liten hand är det knepigt att ta bra foton med en hand.
Betyg: 3

Perfekt för bloggaren

1casio

En snygg kamera för coola bloggtjejer!

Casio EXILIM Zoom EX-Z300, ca 2 700 kr.
Beskrivning: Den här 10,1-megapixelskameran har massor av finesser, till exempel Youtube capture mode, som gör att du kan ladda upp dina klipp på nätet.
Omdöme: Bäst är den busenkla och bra Youtube-funktionen! Den här kameran är bra för dig som är bloggare – den är lika bra på foto som på film. Trots många finesser är den ändå lättanvänd.
Betyg: 5

För partybruden

1nikon

Parta snyggt med en lila digitalkamera.

Nikon Coolpix S520, ca 1 180 kr
Beskrivning: Den här slimmade 8-megapixelskameran har många funktioner för att minska risken för oskärpa. S520 har även ett ”matläge” för dig som vill ta fina bilder på mat.
Omdöme: En perfekt partykamera tack vare att bilderna lätt blir skarpa. Den får ett extra plus för att det enkelt går att skapa fotoalbum direkt i kameran – då kan du på ett kick ha dina bilder visningsfärdiga för kompisarna.
Betyg: 4

Bra för gruppbilder

1panasonic

Panasonic Lumix – perfekt för gänghängaren!

Panasonic Lumix DMC-FSS, ca 1 860 kr.
Beskrivning: Den här kameran (10,1 megapixlar) har standardfunktioner och många automatinställningar.
Omdöme: Kameran sköter själv en stor del av jobbet. Bäst är ansiktsigenkänningen som klarar av upp till 15 ansikten samtidigt. En bra kamera för gruppbilder på hela, tjocka kompisgänget.
Betyg: 3

För teknikjunkien

1canonjunkie

En avancerad digitalkamera för den fotointresserade.

Canon PowershotG9, ca 3 725 kr.
Beskrivning: Det här är en kraftfull kamera med 12,1 megapixlar med hela 25 olika fotograferingsmetoder. Du som vill kunna redigera bilderna mycket i efterhand kan fotografera i ett speciellt rawläge.
Omdöme: Kameran passar fotointresserade och dig som gillar bildbehandling. Den är skön att hålla i, men svår att bemästra för dig som är ovan.
Betyg: 4

För virrpannan

1samsung

Enkel och billig kamera för virrpannan!

Samsung s760, ca 695 kr.
Beskrivning: Den här 7,2-megapixelkameran kan gå på vanliga batterier och har en funktion som gör det väldigt enkelt att ta självporträtt.
Omdöme: Greppvänlig och smart för dig som är på språng och glömmer laddaren hemma. Självporträttfunktionen är faktiskt ganska bra. En enkel och prisvärd kamera som är perfekt för vardagsbruk.
Betyg: 3