in

Detta ska du göra 30 minuter per dag för att sova bättre

tips sova battre

Sov du dåligt i natt? Då ska du ge det här ett försök! Mer

Att få ihop tillräckligt många timmars sömn per natt är viktigt dels för att det ju är roligt att vara pigg under dagen, men det är också superviktigt för vår hälsa. Att sova dåligt en längre tid kan till exempel göra att vår psykiska och mentala hälsa försämras. För att sova ordentligt kan man testa en massa olika saker. Lavendel eller ett tungt täcke är två saker som kan hjälpa en på traven att drömma sött minst sex timmar (gärna åtta ) i sträck.

Ett sätt som dock ska vara riktigt effektivt om man har svårt att sova tipsar Michael J. Breus, teknologie doktor, om.

”Som certifierad sömnspecialist kan jag dela med mig av massvis av tips för att förbättra din sömn. Men om du bara väljer en sak att förbättra, se till att få in 30 minuter av träning varje dag. Träning har visat sig förbättra ens sömnkvalitet, öka hur länge du sover, minska stress och oro, och hjälpa insomnia och andra sovproblem”, skriver han på MindBodyGreen.

Han fortsätter med att berätta hur fysisk träning kan hjälpa till att öka tiden på hur länge man djupsover, vilket ”boostar immunfunktionen, hjälper ens hjärthälsa och hjälper till att kontrollera stress och ångest.” Träning och sömn är en riktigt bra kombo med andra ord!