in

Detta händer med din kropp om du skippar att duscha två dagar

fin hy

Orkar du inte duscha varje dag? Då är det dags att tänka om! Mer

Oavsett om du är en kvällsduschare eller morgonduschare så är en daglig dusch en rutin för många (hoppas jag, i alla fall). Och om du någonsin blir sugen på att kanske skippa duschen en dag, så ska du tänka en gång extra.

Det finns en rad äckliga saker som händer med ens kropp om man struntar i att duscha två dagar i rad. Och det första problemet har såklart med bakterier att göra.

Människor bär runt ungefär 1000 olika typer av bakterier. Däribland finns det 40 typer av svamp. De flesta av dessa bakterier är bra för oss, men de behöver hjälp av tvål för att få bort alla dåliga bakterier. Du kan inte styra över de dåliga bakterierna om du inte duschar. Och om bakterierna kommer in genom dina ögon, din nästa eller mun kan du bli sjuk.

Bakterier är också en orsak till dålig kroppslukt. Gasen av bakterier kan tydligen leda till runt 30 (!) olika dåliga lukter från en kropp. Najs.

Om inte det får dig att vilja duscha all day err day finns det en annan jättebra anledning som kommer få dig att vilja hålla dig ren.

Att duscha hjälper nämligen huden att håla sig aknefri genom att förhindra att oljor i huden byggs upp, och detta är särskilt viktigt om du tränar regelbundet.

– Att ha på sig fuktiga, saltsvettiga kläder tätt mod huden en lång tid efter din träning leder till irritation och en ökad risk för små skrubbsår eller akne. Detta kan öka risken för bakterie- och svampinfektioner, säger hälsoläkaren Holly L. Phillips, till Women’s Health.

Om du verkligen måste hoppa över en dusch efter ett träningspass, säger Phillips att det är viktigt att hålla armhålorna, könet och ansiktet rent då dessa områden är mer benägna att locka till sig bakterier. Men vi skulle nog ändå rekommendera att du hoppar in i duschen en snabbis ändå.