in

Detta är de bästa övningarna att göra när du suttit ner hela dagen

ovning dragare

Att röra på sig är ju som ni vet jätteviktigt för ens kropp, men i skolan och på många jobb är det mycket stillasittande. Här är de nio bästa övningarna att göra när man suttit still en hel dag. Mer

 1. Plankan

  Att göra plankan är inte bara bra för magmusklerna, det stärker hela ens core, alltså mage- bål- och ryggstabiliteten. Med andra ord hjälper plankan att ge en bättre hållning så att man inte sitter säckar ihop under dagen.

 2. Axelpress

  Denna övningen tränar dina axlar och övre ryggen, och stärker därmed övre delen av kroppen som ger en bättre hållning och hjälper till att jobba ut spänningar man kan få av att sitta framför en dator hela dagen.

 3. Höftlyft

  Höftlyft är en perfekt övning att göra efter att man suttit ner en hel dag. Övningen hjälper till att stärka ens rumpa, baksida lår och ens core, vilket hjälper till att förbättra ens hållning. Att ha en stark bakre kedja (aka starka muskler längs kroppens baksida) kan också hjälpa mot ryggvärk.

 4. Knäböj

  Knäböj, eller squats med ett roligare ord, är en bra övning för att stärka hela ens kropp. Knäböj gör ens ben, rumpa och ländryggen starkare. Knäböj hjälper också till att släppa på spänningarna som samlats i höfterna efter att ha suttit ner en lång tid. Knäböj bygger också upp höfternas flexormuskler, så att höfter inte spänns så mycket under dagen.

 5. Diagonallyft

  Efter att ha suttit (med kanske inte bästa hållningen hela dagen) behöver man göra övningar som öppnar upp musklerna i kroppen. Denna övningen ger stretch ända från skulderbladen till ländryggen. Detta gör också att alla leder får röra på sig.

 6. Lutande armhävning

  Om man inte är så stark att man orkar göra en armhävning på golvet kan lutande armhävningar hjälpa en att bygga upp den styrkan. Lutande armhävningar stärker också bröst och core.

 7. Bergsklättraren

  Bergsklättraren stärker ens core och hjälper även till med mobiliteten i knän och höfter, vilket det alltid behövs mer av när man har suttit en hel dag.

 8. Löpande utfall

  En av de bästa stretch-övningarna för att öppna upp ens höfter är löpande utfall. Denna övningen slappnar verkligen av musklerna i höfterna.

 9. Konditionsträning

  motion

  Sist men inte minst: rör på dig! Promenader, springturer eller kanske trappträning. Att röra på sig är jätteviktigt!

Tack Hellogiggles för artikel-inspo!

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

pren

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss