in

Detta är bästa tiden på dagen för att duscha under sommaren

duscha sommaren

Att duscha på morgonen, mitt på dagen eller kvällen – vad är egentligen bäst? Mer

Ni alla vet the struggle. Om man duschar på morgonen kommer man hinna bli varm under dagen, kanske till och med svettas om det är extra varmt, och sen känna sig ofräsch när man lägger sig för att sova på kvällen. Om man duschar på kvällen kommer man ändå känna sig ofräsch efter en nattsömn och sedan känna så hela dagen. Och det här med att duscha två gånger per dag har man varken tid eller lust med. Så när är egentligen bästa tiden att duscha på dagen under sommaren?

Jo, tydligen är det allra bäst att duscha på kvällen. Det har nämligen en rad fördelar för kroppen, skriver New York Magazine.

På sommaren tenderar din kropp att samla på sig mer smuts eftersom tunnare och mindre kläder gör att din hud är mer exponerad än annars. Och såklart, det (förhoppningsvis) varma vädret gör att du svettas mer än annars.

En sen dusch betyder alltså att du får tvätta av dig dagen och gå och lägga dig fräsch. Du slipper också dra med massa smuts till sägen och sova där sen.

Att duscha på kvällen har också andra fördelar, så som att det kan få dig att sova bättre. Speciellt på sommaren. Enligt Sleep.org kan vattnet i duschen mot huden nästan härma kroppens egna sätt att svalka av sig; svettas. Med andra ord gör det att kroppens temperatur sjunker och man känner sig sval och härlig när man ska sova. Vad kan ge bättre förutsättningar för en bra nattsömn än det?

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss