in

Det här händer med din hud när du badar för länge (russinfingrar är inget jämfört med det här!)

bad dragare

Älskar du att koppla av med ett långt, härligt bad? Då kanske du ska tänka om. Mer

Att tappa upp ett varmt bad med oljor och badbomber och allt vad det kan vara i slutet av en lång dag låter ju huuur härligt som helst, visst? Det är det ju också, se bara till att inte ligga i badet för länge.

Experter säger nämligen att din hud kan ramla av (ja, du läste det där rätt) om du spenderar väldigt långa stunder i badet dag efter dag, skriver Hellogiggles.

– I grunden är det så att vara långvarig i vatten övermättar huden och kan leda till nedbrytning av huden, säger dermatologen Dr. Jeffrey Fromowitz.

Alla vet att man får russinfingrar när man är i vatten länge, det är vesiklar, som är bubblor där vatten är fast mellan två lager av hud, epidermis (överhuden) och dermis (läderhuden). Det är inte för att huden absorberar vatten, det är en mekanism huden gör för att kunna greppa saker lättare under vatten (ändå coolt!!!).

Vesiklarna kommer till slut spricka, och göra att din nya hud kommer exponeras till det som finns utanför, vilket gör dig mer mottaglig för infektioner.

Så, om du tar långa bad varje dag är det troligt att du har mycket kroppsvätskor som har varit fast i vesiklar och att du har mycket ny hud som blir exponerad. Därmed är du alltså mer mottaglig för infektioner.

Vem visste att det kunde vara så farligt att bada?

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss