in

Det här bor i dina kuddar – EEEEWW!

kuddar dragare

Vi vet alla om att kvalster lever i sängen, vilket är ett faktum i alla fall jag ignorerar när jag ska sova. Men vet du vad som även finns i dina kuddar? Mer

Att få en god nattsömn är viktigt för så väl vår fysiska som psykiska hälsa. Det är mycket som spelar in när det gäller om vi kan sova bra eller inte och Dow Comfort Science samlade ihop data på vilka faktorer som påverkar din nattsömn mest. Resultatet visade på allt ifrån vilken temperatur ditt sovrum har till den optimala höjden på dina kuddar. Men de kom också fram till hur äckliga ens kuddar faktiskt är, skriver Hellogiggles.

Efter två år består en tredjedel av dina kuddars vikt enbart av kryp, död hud, djurspillning och dammkvalster. Förlåt för infon, men den är viktig.

Dow Comfort Science kom också fram till att 80 procent av människor som har allergier och tio procent av jordens befolkning  är allergiska mot de proteiner som hittades bland dammkvalsterna i våra kuddar.

Dow Comfort rekommenderar att man använder kuddar med minnesskum (tänk Tempur) som kan tvättas i maskin och på så sätt hålla ditt ansikte rent från allt äckel. Dessutom är det en bra idé att byta ut dina kuddar efter ett par år (om du inte redan räknat ut det).

Brb, ska bara hem och bränna upp mina kuddar.

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss