in

Den här produkten kan vara anledningen till torra läppar (och du använder den varje dag!)

lappar dragare

Fnasiga och nariga läppar är inte roligt, och ibland verkar det inte spela någon roll hur mycket läppbalsam du applicerar, läpparna blir inte bättre. Med medan du lägger dyra pengar på de bästa läpprodukterna borde du istället byta ut något som är billigare, nämligen din tandkräm. Mer

I en tråd på Reddit som Refinery29 ramlade över diskuterade folk om ett byte av tandkräm skulle kunna bota fnasiga läppar (vilket låter sjukt konstigt, vi vet). Några av användarna skrev att deras läppar blivit bättre nästan direkt efter de bytt till en tandkräm anpassad för känsliga tänder. En del skrev också att natriumlaurylsulfat var boven. Natriumlaurylsulfat finns i många tandkrämer, dels för att verka antibakteriellt och dels för att tandkrämen ska skumma.
Dermatologen Dr. Joshua Zeichner säger till Refinery29 att allergiska reaktioner och irritationer av tandkräm är vanligt.
– Om du har kroniskt torra läppar, munirritation eller utslag runt läpparna som inte vill försvinna så borde du fundera över om det kan vara din tandkräm som orsakar detta.

Dr. Zeichner säger att natriumlaurylsulfat kan vara boven i dramat när det gäller torra läppar, men ingredienser som kanel eller mint kan också ligga bakom irriterade och fnasiga läppar. Många tandkrämer innehåller mint för att ge användaren en fräsch känsla, men det kanske är dags att byta ut tandkrämen mot en mildare variant ändå om du vill få mjuka läppar igen.