in

Den här drycken kan orsaka hudsjukdomen rosacea

bar dragare

Du kanske ska välja bort vinet till middagen… Mer

Att glas vin då och då kan väl inte skada så mycket, eller? Fel (på fler sätt än ett). En ny studie som publicerats i Journal of the American Academy of Dermatology visar att vin, speciellt vitt, kan ligga bakom rosacea-utbrott.

Forskningen kommer från insamlad data från mer än 82 000 kvinnliga sjuksköterskor i USA, och man kom fram till att kvinnor som konsumerade ett till tre glas vitt vin i månaden löpte 14 procents större risk av att utveckla hudsjukdomen rosacea. För de som drack fem eller mer glas i veckan ökade risken till hela 49 procent.

Rött vin däremot kopplades bara som en rosacea-trigger för de som redan har hudsjukdomen.

– Det kan bero på att rött vin innehåller flavonoider, som är anti-inflammatoriska. Mer forskning behöver göras på hur alkohol påverkar hudsjukdomen, men det finns onekligen ett samband mellan alkohol och rosacea. Alkohol utvidgar blodkärlen i din hud, vilket kan bidra till rodnad om du har hudsjukdomen, eller åtminstone förstora effekterna, säger dermatologen Dendy Engelman till Refinery29.

Så, för att vara helt säker på att du verkligen undviker hudproblem som rosacea – håll dig borta från det vita vinet!

Klicka på bilden för att ta del av det här grymma prenumerationserbjudandet!

Skärmavbild 2017-04-28 kl. 8.48.31 fm

 

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss