in

Därför tar Always bort kvinnotecknet från sina bindor

Always tar bort kvinnotecknet för att inkludera transpersoner och icke-binära
Källa: SookyungAn / Pixabay

I ett försök att inkludera transpersoner och icke-binära tar Always nu bort kvinnotecknet som tidigare funnits på deras produkter. MerNyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här: Lyssna på fler avsnitt här!

Mensskyddsföretaget Always tar nu bort kvinnotecknet från sina produkter. Anledningen? De vill inkludera kunder som identifierar sig som trans eller icke-binära. Ändringen är ett resultat av att deras kunder klagat på att bindorna är exkluderande för de grupper som inte identifierar sig som kvinnor, men ändå har mens.

CNN rapporterar att Always i ett uttalande sagt att de rutinmässigt uppdaterar sina produkter för att passa kundernas önskemål och behov.

– I över 35 år har Always verkat för kvinnor och tjejer, vilket vi kommer fortsätta göra. Men vi engagerar oss också i mångfaldsfrågor och frågor som rör inkludering. Vi är på en ständig resa för att förstå behoven hos alla våra konsumenter.