in

Därför fryser alltid vissa personer – medan andra alltid är varma

kall varm dragare

Det är som pest eller kolera. Antingen vara varm hela tiden eller alltid frysa. Känner du igen dig? Mer

Vissa personer går alltid runt och är varma hela tiden och svettas även om det inte är direkt varmt, medan andra alltid fryser och gärna tar på sig ett extra lager med kläder. Jag tillhör den senare kategorin och hade gärna haft på mig vantar när jag skriver det här, om det inte hade varit så himla otympligt med att trycka på tangenterna (jag har provat). Ändå är det sol och ungefär 20 grader ute, och här inne på kontoret är det väl egentligen en ganska normal inomhustemperatur.

Det är lite av ett mysterium varför vissa personer alltid är varma, och andra alltid kalla, men ska försöka reda ut det!

En anledning till att vissa alltid känner sig frusna medan andra är obehagligt varma kan bero på vår hälsa. HealthBlurbs skriver att vissa av de problem som kan orsaka om man känner sig varm eller kall ofta går obemärkta förbi. Så som blodbrist, undernäring, infektioner, viktproblem (både undervikt och övervikt ger olika symptom) och även tyst tyreoidit.

Genom regelbundna hälsokontroller och en öppen dialog med sin doktor kan ,am hålla koll på detta. När det kommer till hälsan är det viktigt att kommunicera med någon professionell för att kunna upptäcka och behandla problem som dessa innan de blir mer allvarliga, till exempel att du alltid känner dig obehagligt frusen eller obehagligt varm, skriver Elite Daily.

Om du alltid är varm eller kall kan det också bero på att du är stressad.

Women’s Health skriver att stressiga situationer så som att bråka, tung arbetsbörda eller ett upptaget schema kan vara en anledning till ett obehag i ens kroppstemperatur.

Michael Lynch, klinisk neuropsykolog, säger att det är mycket som pågår i kroppen som kan orsaka de väder-relaterade effekter vi känner av stress.

– Om du är stressad kan det autonoma nervsystemet kicka in, och orsaka att blodet åker uppåt mot din kropps kärnorgan. Detta är din kropps fly eller fäkta reaktion.

Även din lycka kan påverka hur varm eller kall du känner dig. Trots temperaturen utomhus eller i rummet du befinner dig i är normal kan vissa känna sig lite off beroende på deras emotionella tillstånd. Rapporter visar att när personer känner sig isolerade, ensamma eller deprimerade är man mer trolig att känna sig frusen.

[adSpace placement=”auto”]

Motsatsen gäller de stunder är mer sociala och känner en gemenskap med omgivningen.

Att man känner sig varm och mysig när man är med personer man tycker om är en riktig fysisk känsla som gör oss mer mottagliga för värme, och det är därför vi känner oss varmare och lyckligare då än när vi är omgivna av främlingar eller av personer vi inte nödvändigtvis tycker om.

När våra hjärtan är kalla är vi det med, med andra ord – oavsett vad den faktiska temperaturen är.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss