in

Därför borde du inte bära samma trosor två dagar i rad – så dåligt är det

trosor

Du borde verkligen vara noga med att byta trosor minst en gång per dag för att undvika problem. Mer

Någon gång i livet har säkert alla råkat bära samma underkläder två dagar i rad. Och det går bra så länge det inte blir en vana. Det är nämligen inte alls bra att gå flera dagar i rad med samma trosor – om du inte redan listat ut det.

Under dagen är dina trosor ungefär som en barriär som tar emot det som kommer ut ur ditt kön under dagen. Flytningar, mens och svett till exempel. Och oavsett hur ren du är producerar din kropp alltid någon sorts bakterie, särskilt nära ditt kön. Eftersom det dessutom ofta är varmt och lite fuktigt där nere är det också den perfekta platsen för bakterier att spridas och växa.

Bakterieväxt i underlivet kan orsaka utslag, klåda och irritation. Och ju mer bakterier du har där nere, desto större är chansen att drabbas av svampinfektion. Yay!

Men innan du blir för orolig för att du råkat bära samma trosor två dagar i rad, kan vi lugna dig med att risken för att just det ska orsaka problem är ganska liten. Dermatologen J. Scott Kasteler säger till Greatist att om dina underkläder ser relativt rena ut kan du förmodligen bära dem fler än en dag. Vad du gör med den informationen är upp till dig.

Fukt skapar bakterietillväxt

Det är i och för sig alltid bäst att ta det säkra före det osäkra när det kommer till ens hälsa. Om du till exempel svettats mycket för att du tränat, eller om det är en varm sommardag, kanske du vill vara lite mer uppmärksam på hur länge du haft på dig dina underkläder. Ju mer fukt, desto större bakterierisk som sagt.

Om du regelbundet upplever irritation, utslag eller klåda vid ditt underliv ska du se till att byta underkläder ofta samt vara extra noga med att hålla det rent och torrt. Det är också bra att använda trosor ditt underliv kan andas i, därför är bomullstrosor att föredra. Något som också är bra att göra ibland, särskilt om du upplever regelbundna problem, är att helt enkelt sova utan trosor.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss