in

Cellulit-special

celluliterdragare
Cellulit-special

Kändisarna har dem också – celluliterna. Veckorevyn tipsar om bästa sätten att reducera apelsinhuden!

Mer

Vad är celluliter?

Celluliter är små inflammationer i hudens bind- och fett som orsakas av bakterier. Många kvinnor drabbas och de uppkommer framför allt på lår, höfter, rumpa, mage och rygg. Groparna uppkommer i det understa hudlagret där de flesta fettcellerna och blodkärlen finns. Viktuppgång kan leda till att fettcellerna blir större och trycker på blodkärlen och blodcirkulationen påverkas. Blodkärlen försvagas och lymfkärlens förmåga att föra bort slaggprodukterna blir sämre. Därför kan en ökning av blodcirkulationen göra att celluliter reduceras.

Varför drabbas man?

Celluliter beror i första hand på gener, dålig blodcirkulation, fel kost och hormonella rubbningar. Hos många framträder de första celluliterna i puberteten då hormonerna sätter igång.

Så får du bukt på dem!

cellulitartikel2

Rör på dig mer!

1.    Motionera mera! Vävnaden i huden blir fastare ju mer du använder dina muskler. Lite motion ofta är bättre än ett hårdpass sällan.

2.    Ändra din kost! Fett, salt och socker kan bidra till mer apelsinhud. Frukt och grönt ökar ämnesomsättningen och mycket vatten hjälper till med slaggutrensningen.

3.    Massera mera! Massage, torrborstning och peeling kan ha effekt på blodcirkulationen.

4.    Sluta röka! Den absolut värsta boven är rökning. Rökningen gör huden mindre elastisk och spänstig och får groparna att se större ut.

Och slutligen…

5. Acceptera ditt utseende! Ingen människa är perfekt och celluliter är svåra att bli av med helt. Det lättaste sättet är att tänka bort celluliterna.

Källa: Sund.nu

4 budgettips för slätare hud!