in

Bikiniföretaget slutade retuschera sina modellbilder – och ökade försäljningen

Modellen Iskra Lawrence

Hurra! Nu har ett till företag fattat att en bikinikropp kan se ut hur som helst och att reklambilder för bikinis inte behöver retuscheras. Dessutom är företaget mer lönsamt nu än innan! Mer

Redan 2014 beslöt sig modemärket American Eagle för att deras underklädes- och bikinikollektion, Aerie, inte skulle marknadsföras med photoshopade och retuscherade bilder. Istället skulle modellerna se ut precis som kvinnor gör.

Tidningen Business Insider rapporterade tidigare i veckan att beslutet att sluta retuschera modeller har gjort att Aeries försäljning ökade med hela 20 procent förra året. Och om man tittar på hur försäljningen har gått det första kvartalet 2016 jämfört med föregående år, så har försäljningen ökat igen – med imponerande 32 procent!

Företaget som slutade retuschera sina bikinibilder

Jennifer Foyle, som är VD för Aerie, berättade att beslutet att sluta photoshopa bikinibilderna var självklart:

– Vi satte oss ner som ett team och tänkte till kring den unga generationen och ”millennials”. Och vi kände verkligen att tjejer idag är mer självständiga och starka än någonsin tidigare.

– Vi visste att det här beslutet skulle tas emot väl hos den här generationen. Varför skulle vi modifiera de här modellerna? De är vackra precis som de är, säger Jennifer Foyle.

[adSpace]
När det kommer till retuschering av modellbilder på ett större plan menar Jennifer Foyle att det är företagen och återförsäljarna som har makten att bestämma:

– Varje varumärke måste göra vad som är rätt för just dem. Jag personligen tror att man kan ha snygga bilder utan att retuschera dem. Men det är också upp till återförsäljarna att bestämma för sig för hur de vill göra.

Bikiniföretaget som slutade retuschera sina bilder
Och med facit i handen, och den ökade försäljningen, verkar beslutet ha varit helt rätt val. Aerie siktar nu på att bli en av de stora spelarna på marknaden för under- och badkläder. Men visionen och idén är större än bara pengar.

– Jag har alltid haft en vision om att tjejer kan hålla varandras händer och förenas med varandra.

Bikiniföretaget ger pengar till ätstörningsorganisation

För tre månader sedan presenterade märket sin nya kampanj #AerieReal. För varje bikinibild som taggas skänker företaget en dollar till National Eating Disorders Association, en amerikansk organisation som jobbar mot ätstörningar.

I samband med kampanjen presenterades också deras nya ansikte utåt: 25-åriga modellen Iskra Lawrence. I den första presentationsvideon börjar Iskra Lawrence gråta när hon berättar att folk tidigare har sagt till henne att hon inte är tillräckligt bra eller att hon inte skulle klara av att bli modell.

Iskra Lawrence är modell för Aerie

– Du behöver inte retuscheras, för ditt riktiga jag är vackert som det är. Och jag är så glad för att vara med i den här kampanjen och ta det här till nästa nivå. Vi kommer utmana allt. Vi kommer utmana dina egna tankar om att du inte duger som du är. För du duger! säger Iskra Lawrence i videon nedan.

Psst! Spana även in vår artikel om när Iskra dödar thigh gap-begreppet och när hon gav alla haters fingret.