in

Att sova tillsammans med din hund förbättrar din sömn – men det finns en hake

sova hund dragare

Ny forskning har kommit fram till att personer som sover i samma rum som sin hund får bättre sömn, men inte på vilket villkor som helst! Mer

Forskare vid Center for Sleep Medicine i Arizona har studerat 40 vuxna personer under fem månader och har utvärderat hur de sovit när deras hund varit i sovrummet. Både människorna och vovvarna hade på sig aktivitetsarmband som mätte deras sovvanor. Forskarna kom fram till att hundarna hjälpte till att ge sina mattar och hussar en känsla av bekvämlighet och trygghet, och på så sätt förbättrade de också deras sömnkvalitet.

Hundarna hjälpte dock bara till att förbättra ägarens sömn så länge de inte sov i sängen med dem. De personer som lät deras håriga vänner sova med dem i sängen sov inte alls lika bra, som de som bara hade vovven i rummet med dem.

Med andra ord, låt din hund följa med in i sovrummet, men skaffa den en egen säng.

– Förhållandet mellan människor och deras husdjur har förändrats under en lång tid, och därför är det troligt att många människor faktiskt sover med sina husdjur i sovrummet, säger Dr. Lois Krahn, som var en av de som genomförde studien, till Daily Mail och fortsätter:

– Idag är många djurägare ifrån sina husdjur nästan hela dagen, så de vill maximera sin tid med dem när de är hemma. Att ha dem i sovrummet på natten är ett enkelt sätt att göra det. Och nu kan de med husdjur finna lättnad i att det inte påverkar deras sömn negativt.

Sussa sött!

hund