in

Årshoroskop 2010

bild 10
Årshoroskop 2010

Har du ett hett, ångande och kärleksfyllt år att se fram emot eller lägger du allt krut på karriären? VeckoRevyns astrolog Hanna Vennberg har spått i stjärnorna och vet hur din framtid kommer bli.

Mer

Väduren 21/3-20/4

”Passionen ligger under ytan och bubblar”

KÄRLEK
Det här året ligger passionen precis under ytan och ibland bubblar den upp och du släpper loss dina känslor utan förbehåll. När det händer vill du gärna inleda något nytt eller lyfta ditt kärleksliv till nya höjder, speicellt i mars, juni och augusti. Resten av tiden är du betydligt mer beräknande, du döljer vad du känner utom när du tjänar på att visa färg. Runt omkring dig sker många intriger, hemligheter och långsiktiga planer. Du hjälper gärna till om någon vän har kärleksbekymmer och du är synnerligen påhittig.

ÄVENTYR

Resor, strapatser och spännande platser lockar dig mindre än vanligt. I år vill du hellre mysa hemma. En perfekt kväll involverar dig, dina närmaste vänner, din älskling och lite blandad lyx. Du är sensuell och vill gärna omge dig med kvalitet. Hellre ett enda glas av ett utsökt vin än en hel flaska vanligt bordsvin. I och med att du tar det lite lugnt med nöjen och glitter så får du mer energi över till annat, och det passar bra eftersom du gärna satsar på affärer, ekonomi och kärleksliv. Dina lugna kvällar leder absolut inte till ett händelselöst år.

PENGAR
Du är inte särskilt engagerad i din karriär under 2010, förutom under sommarmånaderna. Då får du en chans att bredda dina kunskaper och erfarenheter, dessutom ger det lite extra klirr i kassan. Under resten av året känns ditt yrkesliv (eller dina studier) mest som vardagsmat och du försöker att tänka på det så lite som möjligt. Istället söker du efter andra sätt att få plånboken fetare och du är mycket road av att göra affärer. Kanske passar du på att sälja och köpa varor över internet, eller kanske hittar du något som du kan tillverka och sälja.

Oxen 21/4-21/5

”Du har tur och lyckas med det mesta”

KÄRLEK
I år kommer du till ett vägskäl. Rätt vad det är står du där och måste bestämma om du ska förändra allt eller vara nöjd med det du har. Det är stora beslut i görningen. Förmodligen är det under hösten som du kommer till pudelns kärna, innan dess velar du hit och dit utan att riktigt veta vad du vill. Därför blir det här ett år med många toppar och dalar, med mysiga månader (som april och juli) och krisperioder (som februari och juni). Men det är inte förrän året lider mot sitt slut som du är riktigt nöjd och säker på vilken väg du ska ta.

ÄVENTYR

Nya intryck, nya människor, nya saker att göra. Du letar hela tiden efter omväxling och utmaningar. Detta är rätt år för resor, kurser och spännande nya mål. Du har dessutom turen med dig så du kommer att lyckas med det mesta du gör – du behöver inte vara rädd för att misslyckas bara för att du lägger ribban högt. Full fart gäller, du hämtar andan under kortare perioder men sedan ångar du på igen. Gott om fester, nöjesliv och glamour blir det naturligtvis också. Allra bästa månaden för en drömresa är maj.

PENGAR

Din fantasi kan mycket väl vara årets bästa inkomstkälla. Du kan köpa billigt och sälja dyrt, genom att snygga till dina varor eller genom att puffa för dem på nätet. Knepen är många – du behöver bara hitta ett som passar dig. Kreativt skapande och övertalningsförmåga hjälper också till att ge dig ett lönsamt år. Riktigt bra för din ekonomi är om du dämpar utgifterna under sommaren, särskilt i juni och juli. Leta efter budgetalternativ, det blir minst lika roligt och slantarna behövs bättre till annat.

Tvillingarna 22/5-21/6

”Du söker kärlek i det vardagliga”

KÄRLEK
Det blir en del rejäla svängningar under året. Första halvåret handlar mycket mer om sex än om kärlek. Du orkar inte vara ambitiös när det gäller dina känslor och dina framtidsmål, men däremot har du ingenting emot lite utveckling på den erotiska fronten. Risken finns att du krossar ett och annat hjärta på vägen – ditt äventyr kan vara någon annans stora kärlek. Andra halvåret blir helt annorlunda, antingen väljer du helt bort kärlek och sex eller också söker du kärleken i det vardagsnära, det intima och det väldigt vanliga.

ÄVENTYR

Under 2010 prioriterar du inte äventyr, resor och nöjen. Du är faktiskt ovanligt ointresserad. Du söker inte heller efter nya vänner. Om du knyter nya kontakter är det förmodligen i förhoppningen att det ska hjälpa din karriär åt rätt håll. Det finns dock ett område där det passar fint med utmaningar och nya upplevelser – och det är sport. Du vill se vad du  går för genom att mäta dig med andra och du letar efter nya saker som du kan behärska. Det är med andra ord ett utmärkt år för träning och tävling.

PENGAR
Det lönar sig att vara sparsam, försiktig och lite självisk. I år går det inte fort, ska du åstadkomma förbättringar måste du ha tålamod och ta en sak i taget. Det kan också vara klokt att välja en kritisk attityd när andra kommer med idéer. Investera inte bara för att en vän gör det eller för att din älskling tycker att något låter strålande. Använd ditt eget goda omdöme istället. För det mesta går det bra för dig när du väljer ett långsamt tempo och tar små risker. Ur shoppingsynvinkel kommer ditt 2010 bli lite tråkigt.

Kräftan 22/6-22/7

”Sommaren blir årets hetaste tid”

KÄRLEK
Passionen slår till under försommaren om den inte gjort det innan. Det är årets mest brännheta tid för dig. Men hösten blir också märklig, intensiv och samtidigt avslappnad. På något mystiskt sett lyckas du undvika de flesta kärleksproblem, så du kan verkligen njuta av känslosvall, erotisk laddning och spännande händelser. Du är ständigt i centrum och både ditt sex- och kärleksliv utvecklas på ett mycket intressant sätt. Inleder du en relation nu så kan den bli allvarlig med tiden, men troligare är att det är ett nöje för stunden. Ett år i högt tempo.

ÄVENTYR

Ett riktigt fantastiskt år kan ligga framför dig om du bara är smart när du planerar för framtiden. Du behöver en lugn sommar som kan ge dig en andhämtningspaus och tid att tänka igenom dina strategier. Resten av året kan du satsa stenhårt och det gör du förmodligen också. Passa på att förverkliga dina drömmar. En längre resa kan bli himmelsk, men du kan också satsa på att skapa ditt drömhem, bilda familj, klättra i karriären eller förbättra din ekonomi. Även rena nöjen lockar.

PENGAR

Ibland är det turen som ingriper och får pengarna att rassla ner i din plånbok. Så blir det flera gånger i år, och tydligast märks det i juli. Andra gånger handlar det mer om omdöme och om en förmåga att hitta fynd, något som du bevisar om och om igen att du är bra på. I år är augusti-september dina allra bästa köpemånader, det är då du kan hitta de där fynden som är utom räckhåll för alla andra. Dina bästa grenar är mode, kommunikation och kultur. Vill du hitta konst att pryda ditt hem med är detta rätt år.

Lejonet 23/7-23/8

”Du söker efter avgörande upplevelser”

KÄRLEK
2010 bjuder på många vackra stunder och chans till att bli riktigt, riktigt kär – eller att få ett förhållande att växa ytterligare ett snäpp. Mars, maj och juni är extra bra månader. Trots det är 2010 inget romantiskt år. Istället ifrågasätter du kärleken, dina egna motiv, dina behov, vart du vill att kärleken så småningom ska föra dig. Du inför nolltolerans i frågan om dåliga relationer och klipper band till vänner, partner och släktingar om du måste – tills du känner att du verkligen får ett äkta gensvar från alla dina närmaste.

ÄVENTYR

Du har ingen lust att vare sig festa varje helg eller åka på flera små resor. Du söker istället efter avgörande upplevelser. Det kan vara en resa som tar ett kvartal, eller ett jobb utomlands. Det kan vara vänskap med någon som inte alls tillhör dina kretsar, eller att du kastar dig in i en sport som du aldrig provat förut. Du vill känna att det är på allvar, annars tappar du snabbt lusten. 2010 blir ett år som blandar risktagning och dramatik med långa, lugna perioder och du kommer att läsa ovanligt många böcker.

PENGAR

I år är du sparsam och sparsmakad. Visserligen kan du tänka dig att spendera riktigt mycket pengar på något enstaka plagg, men då ska det vara ett märkesplagg av riktigt hög klass. Du letar efter det unika, och du undviker hela tiden det slätstrukna och vanliga. Det gäller inte bara i modefrågor utan också när du ska möblera om, byta frisyr och när du ska profilerar dig på arbetsmarknaden. Du ser till att synas och att synas på rätt sätt. Att du är lite försiktig med dina pengar gör också att de räcker långt.

Jungfrun 24/8-23/9

”Sensommaren blir passionerad”

KÄRLEK
2010 blandar lek och allvar på ett trevligt sätt. Våren blir ganska romantisk, sensommaren blir passionerad och hösten flirtig. Har du en partner redan gäller det att denne klarar av att hänga med i svängarna – annars börjar du fundera på om inte gräset är grönare någon annan stans. Du har ganska ont om tålamod, du är nyfiken och sugen på förnyelse. Det här året har du riktigt roligt och kanske förbättrar du ditt kärleksliv på sikt. Du har nu chansen att lära dig mer om hur du vill att dina relationer ska se ut.

ÄVENTYR

Här går det undan. Du hinner nästan inte med någon vardag, och detta trots att du strävar efter lugn och ro hela första halvåret. Det är en kamp som du förlorar, för här blir det inte rofyllt, snarare blir du bombarderad med allting från festinbjudningar till resmöjligheter. Även din karriär kan ta ett kliv i en totalt oväntad riktning, och vill du ha omväxling kan du hjälpa ödet på traven genom att söka riktigt udda jobb. I år är du idérik, spontan, utåtriktad, tvärsäker, nyfiken och humoristisk. Gott om både framgång och bakslag.

PENGAR

På ekonomifronten ser det riktigt ljust ut redan från årets början. Visst blir det lite trassligt i kassan några gånger under året, men i stort sett går det framåt. Förmodligen höjer du dina inkomster en bra bit. Det är också sannolikt att det dyker upp sidoinkomster. En del beror på turen (det kan till exempel vara spelvinster) medan andra är en följd av att du är påhittig, kreativ och framåt. Sammantaget blir det ett riktigt bra år med de allra bästa nyheterna i augusti och september. Den här hösten blir minnesvärd på många sätt.
 

Vågen 24/9-23/10

”Hösten inleds med kärlek”

KÄRLEKEN
Inte sällan känner du att du står i publiken. De riktigt stora känsloutspelen, dramatiken, de stora orden – de rör andra, inte dig. Ta det lugnt, det är inte för att ditt liv saknar passion. Snarare handlar det om att du just för tillfället fokuserar mer på andra saker, och behåller dina känslor djupt inombords. 2010 innehåller också en del intensivare perioder som bryter mot detta mönster. Sommaren blir romantisk och spännande och även hösten inleds med kärlek i stor stil. Det rör sig mycket om en själarnas gemenskap.

ÄVENTYR
Studier, kunskaper och nya erfarenheter är vad året handlar om. Det kan också hända att din karriär tar ett rejält kliv uppåt, men det blir knappast på det sätt som du förväntade dig. Var öppen för nya möjligheter och oväntade förslag så ger du året en knuff i rätt riktning. Något som det däremot blir ont om är vanligt nöjesliv, partynätter och nöjesresor. Du är lite för seriös för det, även på din fritid är du upptagen med att lära dig nya saker eller med att studera människorna i din omgivning. Ett lärorikt år snarare än ett roligt.

PENGAR

Det här är de stora investeringarnas år. Du tänker långsiktigt och vågar dig på stora förändringar. Du kanske köper hus eller investerar pengar och arbete i ett företag. Du tänker utanför ramarna och småsaker får vänta till en annan gång. Därför blir det också ont om vanlig shopping, du har sällan tid eller lust med det. Oktober och november blir rätt bra månader som utgör undantaget från regeln. Under den delen av året har du lätt att fynda och att skaffa nya saker. Det får dig att känna att livet utvecklas.

Skorpionen 24/10-22/11

”Med höstmörkret kommer passionen”

KÄRLEK
Romantiskt sett är detta ditt år. Du har tur i kärlek och inte bara i det lilla utan också när det verkligen räknas. Det här året kan du möta ditt livs passion eller ta det avgörande steget i en relation du redan har. Allra finast blir hösten och vintern, de känslor som svirrar förbi under våren och sommaren är härliga på många sätt men kommer inte i närheten av att vara lika starka som höst- och vinterkänslorna. Med höstmörkret kommer passionen och det är en passion som inte går av för hackor. Ditt kärleksliv känns som taget ur en Hollywoodfilm.

ÄVENTYR

Detta är ett utmärkt år för rena nöjen, när du inte är helt upptagen av ditt kärleksliv vill säga. Du trivs annars med att festa, resa, vimla – gärna tillsammans med din älskling när det är praktiskt genomförbart. Under första halvåret har du dock lite ont om energi och det är oklokt att boka in saker varenda ledig stund, eftersom du lätt kan slita ut dig. Se istället till att planera in pauser, vila, lugna dagar och små perioder av att inte göra något alls. På det sättet får du ut betydligt mer av generösa och roliga 2010.

PENGAR

En blandning av tur, kreativitet och dådkraft ger dig ett lönsamt år. Att göra affärer som du själv har kommit på lönar sig mycket bättre än att följa råd från andra. Du kan också göra en del vettiga besparingar genom att till exempel köpa begagnat eller låna, hellre än att köpa nytt. Den typen av knep kan behövas, för även om det ser ljust ut för dina inkomster så blir 2010 ett dyrt år. Många nöjen och en livlig fritid innebär också ovanligt många utgifter. Dessutom är du väldigt förtjust i att shoppa.

Skytten 23/11-21/12

”Du är en sensuell tiger på jakt efter njutning”

KÄRLEK
I år händer det mer med ditt sexliv än med kärleken. Romantiskt sett traskar 2010 på i de vanliga hjulspåren, med fina perioder och små kriser i en väldigt vanlig blandning. Sommaren blir fin men det blir ett år utan riktiga höjdpunkter. På sexfronten däremot är du väldigt driven och initiativrik, särskilt under det första halvåret. Du tar för dig helt enkelt, oavsett om du har en fast partner eller ej. I år är du en sensuell tiger på jakt efter njutning. Det blir ett synnerligen laddat år för din del. Ett år att uppleva.

ÄVENTYR

Vardagen kräver sitt. Du sliter med din karriär och ägnar oerhört mycket tid åt att förbättra dina möjligheter på det området. En följd av detta är att du inte hinner med nöjesliv i någon större utsträckning, det blir ont om resor och ont om tid att odla egna intressen. Att sporta kan faktiskt hjälpa dig att hålla tankarna klara, så om du ska prioritera bort något är det ändå bäst att hålla fast vid sport och motion. Dessutom finns det en månad som avviker från mönstret – november, som blir en enda sprakande yra av flärd.

PENGAR
Genom kloka beslut och viss försiktighet får du din ekonomi att förbättras under året. Du shoppar förnuftigt när du väl shoppar. Struntsaker hoppar du över, och istället letar du tills du hittar kvalitet till ett bra pris. När du ska fatta större beslut är du också noga med dina avvägningar, du chansar inte och du tänker igenom alla alternativ en extra gång innan du bestämmer dig. Ibland blir detta ganska tidsödande men du kommer att kunna se tillbaka på 2010 med en känsla av kompetens, självständighet och stolthet.

Stenbocken 22/12-20/1

”Hösten präglas av långa ögonkast och fjärilar i magen”

KÄRLEK
Du har ett romantiskt år framför dig. Särskilt hösten kommer att präglas av ömhet, komplimanger, långa ögonkast och fjärilar i magen. Det här är inget år för ren erotik eller ett robust vardagsliv, utan nu handlar det om en förtätad stämning, en känsla av öde, stora och snudd på mystiska känslor som tar ditt kärleksliv till en ny nivå. Har du inte redan en utvald älskling i ditt liv så kommer det att hända avgörande saker, antingen redan i årets början eller också under hösten. Kanske möter du Kärleken med stort K.

ÄVENTYR

Vill du utvecklas och hitta nya sidor hos dig själv ska du resa, dock inte under sommaren. Ett perfekt 2010 innehåller många resor och spännande upplevelser men en lugn sommar utan stress och utan dramatik. Då orkar du verkligen njuta och ta för dig av allt som året har att erbjuda. Allra festligast blir årets första sex veckor och den avslutande månaden, så 2010 är ett år som både börjar och slutar med en skräll. Ett extra plus får för övrigt alla resor, fester och aktiviteter som du själv arrangerar.

PENGAR

Vissa år faller pusselbitarna på plats utan ansträngning, och så blir det för dig under 2010. Du gör fina affärer och smarta besparingar. I karriären går det uppåt och du kan mycket väl höja dina inkomster en bra bit. Du har också en förmåga att snubbla över precis de erbjudanden som du behöver. Gott om pengar i plånboken med andra ord, och trots att du spenderar en hel del på nöjen, lyx och spänning så blir det alltid slantar kvar. Ett trevligt år på alla sätt. Dessutom kommer det flera modetrender som du verkligen gillar.

Vattumannen 21/1-18/2

”Juni och juli bjuder på glitter, flärd och sena nätter”

KÄRLEK
Några vackra veckor i januari-februari ger 2010 en intressant start. I stort sett är det här året dock inget kärleksår. Du kommer att vara väldigt upptagen, och när du har för många järn i elden orkar du inte riktigt med dina nära relationer. Det är lätt hänt att det uppstår missförstånd och bekymmer som du bara låter vara. Trassligast blir hösten, särskilt om du har en fast partner och era livsmål inte riktigt passar ihop. Inte vill du kompromissa heller – risken finns att det inte är kärleken som känns viktigast för dig just nu.

ÄVENTYR
Det här året lockar tevesoffan och promenadstråket mer än glitter och glamour, resor och strapatser. Du är inte stresstålig alls, särskilt inte under första halvåret, så det kan vara ett riktigt bra val att trappa ner och ta det lugnt. Därför blir 2010 inte särskilt spännande eller utmanande. Lite tar du dock igen under sommaren som passar riktigt fint för resor, evenemang och nöjesliv. Särskilt juni och juli bjuder på glitter, flärd och sena nätter. Du träffar också väldigt många spännande människor just under sommaren.

PENGAR

Vissa perioder blir riktigt bevärliga, under våren till exempel kommer du att vantrivas med både ekonomi och möjligheter. Men i grund och botten blir 2010 faktiskt ett ganska bra år. Du måste ha lite tålamod bara, de kloka sakerna som du gör nu ger belöning längre fram. Många av extrautgifterna under året hör också ihop med väldigt viktiga saker, det kan handla om att din familj växer eller om en utbildning som verkligen hjälper dig åt rätt håll – även om det inte märks med en gång. Det här året kräver långsiktigt tänkande.

Fiskarna 19/2-20/3

”Du är inte rädd för att lita på kärleken”

KÄRLEK
Ett år som tar ditt kärleksliv vidare mot nya mål, steg för steg. Medan årets första halva bjuder på passion, flirt, sexiga situationer och spännande utmaningar så handlar andra halvan av året om stora beslut och kärlek på största möjliga allvar. Det är dags för ett stort åtagande och för seriöst menade löften. Ovanligt många fiskar gifter sig eller satsar på barn. Du är inte rädd för att utvecklas och du är inte heller rädd för att lita på kärleken. Ett intensivt, givande år som bidrar med många riktigt vackra minnen.

ÄVENTYR

Det här är ditt år. 2010 håller stjärnorna dig om ryggen, nästan allt du gör blir en succé och du ställs hela tiden inför nya spännande möjligheter. Detta är ett år utan förbehåll, du kan satsa på nästan vad som helst och räkna med framgång. Det är bara under sommaren som tempot blir lägre, men i gengäld tar din ekonomi ett rejält skutt åt rätt håll just under sommaren. Detta är ett år att njuta av. Passa på att göra saker som du kanske tvekat lite inför, res till nya platser, vidga din vänskapskrets och lär dig nya saker.

PENGAR
Kanske shoppar du lite väl mycket och onekligen blir det gott om utgifter eftersom du har en livlig och spännande fritid under året. Men din ekonomi mår ändå ganska bra. Du fyndar hela tiden när du shoppar och även i andra sammanhang hittar du billiga och smarta alternativ som får pengarna att räcka långt. En rejäl dos tur som allra mest märks under sommaren gör också att din plånbok mår ganska bra. Det här är ett år för utveckling och förnyelse, du förädlar eller byter ut din stil, din garderob och en hel del andra saker i ditt liv.