in

År 2011 – nu kör vi!

bild 9
År 2011 - nu kör vi!

Ett nytt år har precis börjat, och det ska bli det bästa året någonsin! VeckoRevyn tipsar dig om hur år 2011 blir ditt starkaste, smartaste och snyggaste år hittills. Är du med?

Mer

2010

BLI STARKARE
Håll självkänslan och självförtroendet på en hög nivå genom att ta hand om dig själv. År 2010 ska bli året då du vågar säga nej, endast ägnar dig åt sånt som du tycker är roligt och lägger tid på att dagligen peppa dig själv.

Investera i en skrivbok som du tycker är fin. Välj gärna någon i en glad färg, eller styla din egen med klistermärken och snygga pennor! Låt boken ligga vid sängkanten, och ha för vana att skriva ner 3 saker du gillat med dagen. Det kan till exempel vara ett möte med en vän, bra motivation på jobbet eller något så vardagligt som att TV visat just din favoritserie. Efter det skriver du ner 3 saker som gjort dig stolt över dig själv. Skryt och ta i – du förtjänar allt beröm! Din bok kommer påminna dig om roliga stunder samtidigt som du lär dig själv att inse att du är bra, precis som den du är.

Skräpmat och dåliga vanor lockar lätt in dig i negativa tankebanor. Ta dig i kragen och försök hitta en hälsosam träningstakt som passar din vardag. En snabb promenad kostar ingenting, men gör under för både kropp och själ.

Värdesätt även vällagad mat och var noga med alla dagens måltider – kroppen älskar rutiner!

BLI SMARTARE
Visst, det är alltid roligt och spännande att vara spontan. men när fritid ska fungera ihop med jobb eller plugg slipper du mycket stress genom lite planering.

Dela upp din kalendervecka i två sektioner – en för plugg/jobb och en för fritid. För att få en snabb och bra översyn över din kalendervecka ska du använda dig av två olika färger på pennan i plugg-/jobbsektionen. Den ena färgen använder du när du skriver upp deadlines och event som har med skolen/jobbet att göra. Den andra pennan används till planering – med den skriver du alltså upp vilken dag du till exempel ska börja plugga inför en tenta eller kontakta en jobbkontakt.

kalender

Med den här tekniken får du en snabb överblick över vad du har framför dig och vad som måste förberedas. På så sätt kan du lättare planera din fritid efter vad du har att göra – så slipper du dubbelbokningar och tokstressiga dagar.

För många blir vardagen lättare då man har ett mål att sträva efter. Du vill kanske klara av att jogga den där löprundan utan vilopauser, komma väl förberedd till varje lektion, lyckas med att bara äta godis på lördagar eller jobba på din sociala förmåga och få en ny bekant på arbetsplatsen? Lista dina mål och belöna dig själv med något du tycker om när du uppnår dem!

Knuffa bort prestationsprinsessan inom dig och sätt inte upp för många och stora mål, för då byts den peppande effekten som eftersträvas snabbt ut mot stress.

le

Leendet – tidernas bästa skönhetsknep!

BLI SNYGGARE
I vår kommer skira tyger, pastellfärger och bohemiska snitt ta över klädbutikerna. Sminket ska vara sommarlätt och enkelt, du kommer långt med ett ljust läppglans och ett rouge i rosa ton.

Men du behöver faktiskt varken följa alla vårens trender slaviskt eller lägga tid på perfekt manikyr varje dag för att vara snygg år 2010. Vem har råd att köpa designernas senaste it-plagg? Och vem har någonsin orken att lägga en perfekt make up varje dag innan plugg och jobb? Ta ner alla trender och ”mode-måsten” till din nivå. En härlig spadag och nyfärgat hår är underbart, men det gäller att ta sig tiden för det. Och kom ihåg det mest välprövade skönhetsknepen av de alla – det stora leendet!