in

Fördelarna med ansiktsträning (som är SÅ lätt att göra hemma i soffan!)

ansikte dragare

Vi spenderar timmar på att träna rumpan, armar och mage. Men ansiktet då? Ett vältränat ansikte har sjukt många fördelar, spana in denna rutin. Mer

En träningsrutin för ansiktet låter konstigt, vi vet. Men att träna sitt ansikte har en massa bra och härliga fördelar. Ansiktsträning kan, förutom att minska behovet vissa känner av att behöva spruta in fillers och botox för att se yngre ut, också hjälpa till att reducera svullnader, lindra en spänd käke (där mycket av vår stress sitter) samt framhäva dina käkben. Och precis som med annan träning blir ditt ansikte mer ”tonat” för varje gång du tränar det.

Och det bästa? Du behöver inte ens svettas!

Refinery29 skriver om en metod som kallas Gankinmetoden som har sitt ursprung på japanska filminspelningar där man tyckte att det var det perfekta sättet att applicera makeup då det förstärkte ansiktsdragen, minskade porer och gav ett naturligt ansiktslyft. Man tror att stela ansiktsmuskler är lika med ett dåligt lymfatiskt flöde, och att avfallsgifter då ligger kvar under huden och inte renas ut kroppen som de borde.

Hur gör man då?

  1. Innan du börjar: Du behöver en produkt som inte går in i huden direkt. Händerna behöver kunna röra sig mjukt och smidigt över ansiktet, det sista du vill är att skapa friktion eftersom det skadar huden. Kokosolja funkar perfekt!
  2. Nyckelbenet: Korsa ena handen över den andra och tryck lätt med fingrarna i groparna över och under nyckelbenen. Detta kommer öppna upp lymfknutarna och förhindra att överskott av vätska och gifter samlas som massagetekniken kommer dränera från ditt ansikte.
  3. Panna: Använd dig av lederna i fingrarna som är ytterst (närmast naglarna) och dra dem från ögonbrynen upp till hårfästet i en rak linje, upprepa två gånger. Detta ska hjälpa musklerna i pannan att fortsätta jobba samt hjälpa till att släta ut fina linjer, särskilt mellan ögonbrynen.
  4. Ögon: Vanliga problem runt ögonen är mörka ringar och påsar under ögonen, och dessa grepp ska stimulera området och hjälpa det lymfatiska dränaget. Ta dina två långfingrar och jobba i cirklar i klockans håll från yttre delen av ögonbrynen in mot början av ögonbrynen. Tryck sedan långfingrarna mellan ögonbrynen och på tinningarna. Du kan också använda dina knogar för att göra cirklar i klockans håll över brynen.
  5. Kinder: Denna rörelse ska tydligen ge dig ”the cheekbones of your dreams”. Gör en knytnäve och använd dig av lederna i fingrarna som är ytterst (samma som du använde i pannan). Knåda kinderna, börja vid ditt käkben och knåda upp mot kindbenen. Använd dig sedan av cirkulerande rörelser och avsluta med att dra knogarna längs dina käkben, från öronen ner mot hakan.
  6. Käken: Skapa en saxform med ditt pekfinger och långfinger. Placera pekfingret över hakan och långfingret under den. Tryck hårt uppåt mot öronen. Gör sedan likadant på andra sidan av ansiktet.

Upprepa rutinen minst två gånger i veckan.