in

After work-guiden

header
After work-guiden

Jobbar du hårt i sommar? Eller sliter du med brännan på beachen? Unna dig en after work eller en after beach! Veckorevyn.com ger dig guiden till after workställena över hela Sverige.

Mer

header

En oas mitt i Stockholm

josefina

Bild: Josefina.se

I början av Djurgården ligger Josefinas, uteserveringen som blossar upp på sommaren. Väldigt välbesökt, men kommer man på eftermiddagen har det ännu inte börjat bli fullt. Sitt i en mysig soffa, i skuggan under ett segel, eller på riskuddar med utsikt mot havet. Det enda negativa med Josefinas är de dyra priserna…

Glamoröst i Göteborg

Mitt i Trädgårdsföreninen i centrala Göteborg hittar du uteserveringen Trädgårn. De har satsat en ”glamorös” after work med bubbel, cocktails och snittar. Jättemysig utsikt över den stora parken, livemusik på after worken och massor av sällskap.

Coktailen är tillbaka i Malmö

Lilla Torg i Malmö ligger precis bredvid de stora shoppingstråken. En mysig liten oas med restauranger, barer och pubar där man kan ta sig en after work. Här ligger också baren Victor som är kända för sina originella och färgglada drinkar. Väl värt en besök bara för att uppleva de konstiga ingredienserna.

Utsikt över Uppsalas vackra å

abaren

Bild: Svenssonskrogar.se

I Uppsalas kärna, på västra sidan av ån ligger Åbaren. Regniga dagar kan du sitta inne i restaurangens valv och soliga dagar kan du njuta av uteserveringens utsikt över ån och stadskärnan. Rimliga priser och nära till andra uteställen om man vill gå vidare.

Regniga dagar i Linköping

hamlet

Bild: Hamlet.gastrogate.com

Puben Hamlet i Linköping är perfekt för regniga dagar. Engelsk pub med dov belysning och träinredning. Vill du äta så kommer du undan riktigt billigt. Vill du dricka något så finns det massor av ölsorter att välja på. Prisvärt, men kanske inte jätteglamoröst.

Prisvärd afterwork vid hamnen i Helsingborg

hamnkajenhsb

Bild: Hamnkrogen.se

Nere vid vattnet i centrala Helsingborg ligger stadens hamn och restaurangen Hamnkrogen. På after worken bjuds det på mat och dryck till en riktigt billig peng. Nere vid hamnen är det alltid mycket folk och du har nära till en massa uteställen om ni blir sugna på att gå vidare.

En interiörupplevelse i Strömstad

På restaurang The Cod i Strömstad får du en speciell upplevelse. Stället är stort med 6 olika barer. The Cod utmärker sig genom sina olika teman på såväl rummen som sina matbufféer. Soliga dagar kan du njuta av en öl på blomsterterrassen och av de många kända artister som kommer hit och spelar.

Drag på andra våningen i Umeå

Ska du på after work i Umeå, så gå till restaurang Två våningar. Varje fredag är det after work från 16.00. På nedervåning är det en restaurang för den som behöver lite lugn . På övervåningen är det bättre drag för den som är i gasen. Nackdelen är dock att de tar 100 kronor i inträde på sin after work. Men det kan det vara värt?

Privat på Byttan i Kalmar

kalmar

Bild: Byttan.nu

Larmtorget i Kalmar hittar du massor av mysiga uteserveringar med hög puls. Vill du ha en lite mysigare och mer avslappnad after work kan du gå till Byttan som ligger nere vid slottet och havet. Här kan du äta grillbuffé och för den som vill vara mer privat kan man boka ett litet tält för upp till åtta personer.

Stockholmsinvation i Visby

kallbadhuset

Bild:Kallbadhuset.se

Vid Visbys närmaste strand, som ligger strax utanför stadskärnan, ligger Kallbadhuset. Gillar du inte stekare så gå inte hit! Särskilt inte under Stockholmsveckan när hela Visby har invaderats. Med after beach med livemusik varje dag är Kallis ofta proppfullt och stället har faktiskt korats till Europas bästa beach club enligt Sunday Times

Gratis snackbuffé i Örebro

Klockan halv fem varje fredag drar after worken igång på Clarion hotell i Örebro. Ett stenkast från Stortorget bjuds det på musik och mat. Ja, det ingår faktiskt en snackbuffé om man går på deras after work. Bara det är en anledning att gå dit…

Karaoke och whiskey i Karlskrona

Vill du ha karaoke och whiskeyprovning ska du gå till The Fox & Anchor i Karlskrona. Puben ligger i Statshotellet och i deras lokaler finns det även plats för dig som vill dricka drinkar. Pub varje dag i sommar och after work varje fredag!

Grillat och trubadurer i Härnösand

harnosand

Bild: Hotelroyal.se

Njut av en drink vid Nattviken i Härnösand. På Hamnkrogen mitt i stan kan du ta slappna av efter jobbet med grillat och trubadurmusik.

På Brända Bocken i Gävle händer det

I Gävle heter sommarens bästa häng självklart Brända Bocken. Välbesökt uteservering mitt på Stortorget där du kan ta en after work eller stanna kvar till sena kvällen.

Drinka på Såsen på Marstrand

sasen

Bild: Societetshuset.se

Njut av en härlig dag på Marstrand med sol och bad. Avsluta den Societethuset, eller ”Såsen” som det kallas. Ta dig en drink på verandan med den vackra utsikten. Stanna gärna till kvällen, för då invaderas Såsen av partyglada människor från hela Sverige.

Underbara solnedgångar i Blomstermåla

Ett par mil söder om Göteborg ligger Särö och Blomstermåla Värdshus. Med ett läge precis vid vattnet kan man njuta av underbara soleftermiddagar eller solnedgångar, om man stannar länge. Utsikten är dock mer prisvärd än maten.

Stekar och stekare i Båstad

bastad

Bild: Hotelskansen.se

Utsikt över havet och skaldjurplateau till middag. Eller häng vid pianobaren på Restaurang Sand i Båstad. Även Båstad invaderas en vecka varje sommar av partyglada människor som gärna sätter sprätt på pengarna. Gillar du det eller skaldjur. Besök Strand.

Njut av skärgården och Sandhamn

sandhamn

Bild: Sandhamn.com

Njut av Stockholms skärgård. Sandhamn är stället man ska hänga på om man vill ha fest på sommaren. Ta segelbåten eller åk med skärgårdbåten som endast tar någon timme från Stockholm city. Njut av en drink på Sandhamns Seglarhotell. På fredagar och lördagar kör de ”after sail” med liveband.

Coverband varje dag i Tylösand

tylosand

Bild: Tylösand.se

Vid den milslånga stranden i Tylösand ligger Per Gessles hotell. Här kan du gå på after work eller ”after sail” som det heter vid havet. På Hotell Tylösand spelar coverband spelar varje dag. Visserligen tar de in 2000 gäster, men det gäller att vara där i tid för att få en bra plats vid scenen.