in

9 konkreta saker att göra när du känner dig sönderstressad

stressad så gör du

Känner du att stressen äter sig in i alla delar av ditt liv? Att du andas ytligt och känner att hela världen är på dina axlar? Så ska det inte vara, såklart. Och det är inte alltid ditt ansvar att minska stressen, men det finns faktiskt en hel del saker man kan göra för sig själv för att minska stressen. Här är nio av dem! Mer

 1. Fokusera på en sak i taget

  När man har för mycket att göra kan det lätt bli så att man försöker göra allt på en och samma gång. Det enda det leder till är mer stress och uppgifter som blir halvdana. Fokusera istället på EN sak i taget och gör klart den innan du går vidare till nästa. Det kommer spara dig enormt mycket tid!

 2. Snabbstäda

  Ta tio minuter och städa din kontorsplats eller hemma. För många är det lättare att fokusera när det är ordning och reda runt omkring. Men: vi menar verkligen TIO minuter, inte någon storstädning.

 3. Gråt

  Ibland kan det faktiskt hjälpa att bara gråta ut, och därefter börja om. Ta en kväll och se en riktigt sorglig film och gråt, gråt, gråt. Och om de någon gång känner att stressen gör att du måste gråta ut lite i skolan eller på jobbet: gör det. Men kom ihåg, det ska inte vara så att man ska behöva gråta av stress, men att gråta som en ventil kan funka avstressande.

 4. Prata med din chef eller mentor

  Att lätta sitt hjärta och berätta hur man mår för sin chef eller mentor i skolan kan göra underverk. Dessutom är ett samtal om stress ett bra sätt att försöka göra något åt situationen: hur kan vi tillsammans göra för att minska stressen? Det kan också kännas skönt att bara berätta om stressen så att din chef vet hur du mår och kan ta hänsyn till det.

 5. Gå på en promenad

  Ta några minuter och gå några varv runt huset, andas djupt och försök att bara tänka på dina egna steg. Det är ett bra sätt att starta om hjärnan!

 6. Gör listor på ALLT som ska göras

  Vid stress är det vanligt att man börjar glömma saker, och blir då ÄNNU mer stressad eftersom man är rädd att man ska glömma något. Skriv ner ALLT som du måste göra, stort och smått, och lägg det sedan i en prioordning. Då vet du precis vad som måste göras och riskerar inte att missa något!

 7. Dance it out

  I sann Meredith och Christina-anda kan det ibland vara läge att bara sätta på lite musik och dansa. Dansa, dansa, dansa. Sätt på hög musik och skaka runt hela kroppen!
  mer 8

 8. Be om hjälp

  Be dina klasskompisar eller kollegor om hjälp. Har de möjlighet att hjälpa till så kommer de att göra det. Att be om hjälp är inget dåligt, tvärtom! Det betyder att du tar ansvar för dina uppgifter och det som måste göras.

 9. Andas i takt med den här:

  d5cee462d15364bc9145b170467bc299d63e435a5e1ebec7da3c27ed2f4c1122 1