in

8 löften att ge ditt skönhets-jag i år – för bättre hy, hår och naglar

vanor skonhet

Det finns en hel del ovanor och vanor som sliter på hyn, håret och naglarna. Genom små ändringar i vardagen kan du ge din skönhets-look en riktig boost. Här är 8 löften att ge dig själv i år: Mer

 1. Tvätta alltid bort sminket

  3c1e9bc8927d60dc9822bff571c4ea34993a878c
  Att låta huden vila på natten är a och o för en välmående hy. Ett knep för att göra det lättare att ta bort sminket när du kommer hem och är trött är att ha riktigt bra sminkborttagnings-servetter och ansiktsvatten på nattduksbordet, då slipper du stå i jobbigt badrumsljus och mecka!

 2. Borsta håret varje dag

  brushing hair

  Genom att borsta håret varje dag ser du till att göra dig av med smuts och fett som fastnat i håret. Om du är noggrann med borstningen kan till och med behovet av hårtvätt minska, vilket i längden är skonsamt för håret. Dessutom innebär borstningen lite hårbotten-massage vilket stimulerar hårsäckarna och gör att håret mår bättre! Kom bara ihåg att tvätta din borste (schampo och varm vatten funkar fint) med jämna mellanrum för att få bort all smuts och fett som fastnar där.

 3. Sluta pilla på finnar, plitor och andra smågrejer

  mirror1

  Det är sååå svårt, men sååå viktigt att inte pilla på finnar eller andra tillfälliga hudåkommor i ansiktet. Dels kan pill och smutsen från fingrarna göra att läkningstiden blir längre, men i värsta fall kan pill och kläm leda till ärr och missfärgningar. Så försök att låta bli!

 4. Låt naglarna vila ibland

  nails removal

  Shellack, lösnaglar och olika förstärkningar i all ära – vi älskar det. Men ibland kan det vara bra att låta naglarna vila lite mellan varven. Skippa nagellack och behandlingar helt då och då. Dina naglar kommer tacka dig!

 5. Hitta produkter som funkar för just din hy

  flawlessskin16

  Att gå på en hudkonsultation hos en hudterapeut kan vara dyrt, men det finns andra sätt att sätta sig in i vilken typ av hy man har. Gör olika tester online och gå till en butik som är specialiserad på just hudvård. När du vet vilken hudtyp du har så är det lättare att välja produkter. Be om tester på saker och investera i bra produkter som passar just dig – och håll dig till dem. Du kommer att märka resultat, men det kan ta lite tid.

 6. Släpp ut håret

  catherine deneuve hair gif

  Strama hästsvansar är typ det snyggaste som finns, men det är inte särskilt snällt mot håret. Att ha håret uppsatt på samma sätt ofta, oavsett om det är stramt eller inte, är skadligt för håret och kan i värsta fall göra att håret bryts av. Variera din frisyr för att få håret att växa sig starkare!

 7. Smörj in nagelbanden

  ffe14da0 6f7e 0133 9ed9 0af7184f89fb

  Sjukt tråkigt, vi vet, men SÅ viktigt. Dels gör torra och trasiga nagelband sååå ont, men det är också bra för själva naglarna att ha ett bra skydd i form av friska och starka nagelband. Se därför till att smörja in dem regelbundet. Ha en nagelbandskräm i handväskan, på nattduksbordet eller skrivbordet för att göra det lättare att komma ihåg.

 8. Kom i säng tidigare


  Att få in en bra sovrutin är bra för dig, inifrån och ut. Du kommer inte bara bli en piggare och gladare person, men din yttre kommer också att påverkas. När vi sover jobbar huden med att läka och bygga upp sig själv. Det ni!