in

7 saker du kan göra för att inte känna dig stressad hela tiden

stress dragare

Vi alla känner oss stressade ibland. Vissa gånger mer, andra mindre. Ibland korta perioder, ibland längre. Här är 7 saker du kan göra för att hindra dig själv från att känna dig stressad. Mer

 1. Ta reda på källan till din stress

  Familj, jobb, vänner, plugg, relationer, förändringar i livet – allt det (och mycket annat) kan vara källor till stress. Ta reda på var stressen är rotad, och försök sedan komma på vad du kan göra för att minska den.

 2. Känn igen symptomen

  Alla reagerar på stress olika. Blir du arg? Ledsen? Ofokuserad? Orolig? Stress kan också visa sig rent fysiskt, du kan få ont i magen, sova dåligt eller huvudvärk till exempel. Ibland vet din kropp snabbare än din hjärna att du är stressad, och om du känner igen dina symptom kan du snabbare stoppa att du blir för stressad.

 3. Lär dig hantera din stress

  Att sätta dig ner och tänka över vad du gör när du känner dig stressad är ett bra första steg. Om du hanterar stress på ett osunt sätt, till exempel dricker mycket alkohol, röker mycket, shoppar massor eller överäter kan det vara bra att ändra metod till ett sundare sätt.

 4. Lär dig att säga ”nej”

  Visst kan det vara roligt att säga ”ja” till en extra arbetsuppgift på jobbet och sedan leverera, eller säga ”ja” till en vän när hen frågar om en tjänst och känna att man hjälper till. Men det blir problematiskt om du säger ja till för mycket och inte hinner med allt. Lär dig säga nej och prioritera vad du helst vill göra, man kan inte säga ja till allt.

 5. Planera

  Gör en to do-lista, och sätt sakerna du måste göra i prio-ordning. Det viktigaste först, och det som kan vänta längst ner. Vissa saker kanske du till och med kan vänta med helt några dagar eller bara plocka bort från listan?

 6. Skapa tid där du kan ta det lugnt

  Oavsett om du kan ta en veckas semester, eller bara en kväll för dig själv så är det viktigt att du skapar dig tid där du kan ta det lugnt. Om du känner för det kanske du kan börja med yoga och meditation, det är bra verktyg att använda sig av när man känner sig stressad.

 7. Träna regelbundet

  Att träna och röra på sig är bra för såväl din fysiska som mentala hälsa. Powerwalks, gymträning, bollsport, ridning, dans – gör det du tycker är roligt! Att träna kan också hjälpa dig att få tid till att reda ut saker som är huller om buller i hjärnan.

Tack Elite daily för inspo!

 

Den 27 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day, så peppigt! Läs mer och köp din biljett här redan idag.

Fab day 2018 2 30aug

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss