in

6 tips för en lyckad Halloween!

bild 2
6 tips för en lyckad Halloween!

Blir det stor Halloweenfest eller skräckfilmsmys med bästa kompisgänget i helgen? VeckoRevyn tipsar om hur du får till riktigt ryslig stämning hemma…

Mer

Pimpa pumpan

halloween2

En grinande pumpa är ett måste för halloween-firare. Ta dig till en välsorterad matvarubutik eller en grönsakshandlare.

Såhär gör du:
1. Måla upp ett mönster på pumpan. Vrid och vänd på pumpan, så att du känner var ansiktet ska vara.
2. Skär av ett lock på pumpan. Här är det viktigt att hålla kniven vinklat och skära vågrätt. Om du skär uppifrån och ner kommer locket inte att stanna kvar, utan ramla ner i pumpan.
3.
Gröp ur pumpan med en sked. Spara pumpakärnorna. De är supergoda att rosta med lite salt!
4
När pumpan är urgröpt är det dags att skära ut mönstret. Använd en kort kniv och skär försiktigt.
5.
Sätt in värmeljus eller ännu hellre ett gravljus.

Tips. Passa på att köpa små dekorationspumpor när du ändå är i affären. De är finfina att lägga på bordet eller i en stor skål.

Dekorera med gravstenar

halloween3

Gravstenar i trädgården eller utanför porten är säkra stämningshöjare. Du fixar dem enkelt  hemma!

Såhär gör du:
1. Rita upp din gravsten på en bit plywood, frigolit eller spånskiva (kraftig papp funkar också) och såga ut den..
2. Måla den grå, och skriv in en passande text. R.I.P är en klassiker. (Är du riktigt ambitiös gör du en gravsten för var och en av dina eventuella gäster).
3. Spika fast ett par vassa pinnar på baksidan så att du enkelt kan sticka ner den i gräsmattan om du ska din gravsten utomhus.

Gör eget pynt

halloween1

Riktigt obehagliga, billiga och enkla att göra är förminskade huvuden. Perfekt att hänga i fönster, dörrkarmar och takbjälkar eller att lägga direkt på bordet…

Såhär gör du:
1. Blanda citronsaft och salt i en liten skål.
2. Skala äpplen. Kärna ur dem och skulptera mun, ögon och näsa. Lägg inte för mycket tid på detaljer, de försvinner ändå när äpplena torkar.
3. Doppa äpplena i skålen med citronsaft. Detta gör att de håller sig vita längre.
4. Sätt i små risgryn till tänder och russin eller nötter till ögon.
5. Häng upp äpplena på en varm torr plats så att de torkar. Tänk på att torkingstiden kan vara upp till tre dagar, så det är hög tid nu! Du kan också torka dem i ugnen på svag värme om du vill påskynda processen.
6. Forma de små ansiktena som du vill. Det går att få fram riktigt otäcka uttryck om du är lite påhittig.
7. När äpplena torkat fäster du lite lin eller tovad ull som hår på huvudet. Häng upp eller dekorera bordet med dem!

Kosta på dig ryslig rekvisita

Att lägga en liten slant på en häxkittel kan vara en bra idé. Den kan användas för servering av både mat och ryslig välkomstbål. Byt ut blomkrukor och fotografier mot verklighetstrogna dödskallar. De finns att köpa i leksaks- och hobbyaffärer. Att hänga spindelnät i dörrposterna och fönsterkarmarna ger en obehaglig effekt. Särskilt om du sprider ut svarta plastspindlar här och var…

Bjud på läskiga halloweendrinkar

Med enkla trixs och få ingredienser kan du bjuda på otroligt goda och läskiga halloweendrinkar som garanterat höjer stämningen.

Utnyttja hösten

Plocka med dig bruna, röda och gula höstlöv in. Skölj och handduksklappa torra. Sprid ut rikligt med löv över bordet. Supersnyggt till dukningen!

Fixa stämningshöjare…

Använd dig av passande musik. Leta igenom CD-hyllan. Klassisk musik gärna med inslag av orgel funkar bra. Varva med obehagliga spökljud och isande skrik. CD-skivan ”Horror music” är en riktig höjdare.

Ladda upp med klassiska rysare. Släck ner, kura upp er i soffan och få kalla kårar till filmer som Exorcisten, Scream, Alla Helgons blodiga natt ochTerror på Elm Street.  Alla dina vänner kommer att vilja sova över!

För massor av mer Halloween-inspiration kika på…

Lindas bästa Halloweensminkningar, Så fixar du läskigaste såret till Halloween, Sara Montazami gör sig redo för Halloween i USA, och Kändisarnas bästa halloweenoutfits!