in

6 tecken på att du lider av sömnbrist

somnbrist

Det är inte alltid man hinner klämma in åtta timmars sömn per natt, men att sova för lite för ofta kan få konsekvenser i längden. Sömnbrist kan också visa sig i andra former än att bara vara trött. Här är sex sätt som visar att du kan lida av sömnbrist. Mer

 1. Du är jämt irriterad

  Det här visste du säkert redan, men ju tröttare du är desto mer lättirriterad är du. Om man är trött irriterar man sig på precis allt. Till exempel på hur din kollega tuggar sitt äpple orimligt högt eller att ens partner valde att köpa en gul paprika istället för en röd. Alla vet ju att den röda är godast?!

 2. Du är alltid hungrig

  Om du sover för lite resulterar det i lägre nivåer av leptin i kroppen, vilket är det hormonet som säger till din hjärna att sluta äta. Det kan resultera i att du är hungrig hela tiden, när du egentligen borde ta en nap eller sova längre på natten.

 3. Du har ringar under ögonen

  Svullet ansikte, blodsprängda ögon, glåmig hud och ringar under ögonen kanske inte är den looken man vill satsa på. Det kallas ju trots allt skönhetssömn av en anledning, som Career girl daily skriver.

 4. Du är jämt sjuk

  Att inte få tillräckligt med sömn kan göra att ens immunförsvar blir sämre och du blir sjuk oftare, vilket ju kan påverka både ens jobb och  sociala liv. Plus, vem gillar att vara sjuk hela tiden? Ingen! Så gå och lägg dig istället för att sträckkolla Netflix.

 5. Du kan inte fokusera

  Ju längre du går utan att få tillräckligt med sömn, desto svårare blir det att fokusera och ditt kognitiva tänkande saktar ner. Om du kommer på dig själv med att dagdrömma oftare, ha svårt för att lyssna på din lärare en längre stund eller helt missa när din tjejkompisar berättar en rolig historia som hände i helgen borde du nog gå och lägga dig tidigare på kvällarna.

 6. Du är väldigt känslig

  Om du sover för lite är det lättare att bära känslorna utanpå kroppen, och ibland kan minsta lilla grej få en att bryta ihop som om det vore världens undergång och gråta floder.

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

pren

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss