in

6 saker som kan göra din baksmälla så mycket värre

baksmalla dragare

Att vakna upp efter en utekväll och må dåligt är aldrig roligt, och man har bara sig själv att skylla. Här är sex saker som kan förvärra din baksmälla. Kom bara ihåg att alltid dricka förnuftigt om du väljer att dricka alkohol. Mer

 1. Att dricka mörkare drycker

  – Kongener är produkterna som kommer från jäsning i alkoholhaltiga drycker som ger alkoholen deras färg och smak. Mörkare kongener, så som rödvin, rom och konjak, tenderar att orsaka jobbigare bakfyllor, förklarar professor Paul Wallace för Cosmopolitan.

 2. Du struntar i varannan vatten

  Detta borde inte alls vara förvånande, men det tåls att upprepa. Etanolen i alkohol har en uttorkande effekt, det är därför du är så törstig och i behov av att återfukta kroppen när du vaknar efter en festkväll. Att då köra varannan vatten och återfukta kroppen under tiden kan hjälpa dig att minska baksmällan.

  – Att dricka mycket vatten hjälper till att optimera fuktnivåerna och därmed hjälpa till att undvika en bakfylla, förutsatt att du dricker inom en förnuftig gräns, säger Wallace.

 3. Du äter salt mat

  Nej, man ska inte dricka på tom mage, och mat i sig kan inte förvärra en baksmälla. Men om du ska äta innan eller under du dricker kan man se till att välja vist. Att äta salt mat (aka kebabtallriken med pommes kl halv fyra på morgonen) kommer göra dig törstig, och istället för att dämpa törsten med vatten är det troligt du bara dricker mer alkohol (som i sin tur gör dig uttorkad ju).

 4. Du äter mat med låg fetthalt

  Studier har visat att det kan hjälpa att äta fettrik mat innan du börjar dricka, då det kan hjälpa kroppen att absorbera alkoholen långsammare.

  Professor James Schaefer, forskare inom alkoholmetabolism, rekommenderar pizza – och vem säger nej till det?

 5. Du får inte tillräckligt med sömn

  Det är inte konstigt att man inte får alla sina sovtimmar efter en utekväll. Ofta kommer man i säng sent, och sedan vill man eller kan man inte sova bort hela dagen efter. Forskning visar även att ens sömnkvalité kan försämras om man är full. Och att sova dåligt mår ingen bra av, oavsett om alkohol är inblandat eller inte.

 6. Du tar en återställare

  Det är en riktig myt att alkohol dagen efter skulle få dig att må bättre. Var istället smart och drick ett stort glas vatten.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss