in

5 saker som händer i din kropp när du blir arg

arg dragare

Vid varje känsla vi har så händer det saker i kroppen. Men vet du vad som händer när du är arg? Mer

Har du någonsin funderat på vad som händer i din kropp när du är arg över något? Sajten Hellogiggles har samlat ihop fem saker som händer i kroppen när man är arg, och det är sjukt intressant! Och får oss att vilja bli som Hulken lite oftare. Fattar du inget? Läs vidare!

 1. Din hjärna blir arg först

  1

  Det första som triggas igång när du är arg är amygdalan, den del i hjärnan som tros ha en viktig funktion i hjärnans emotionella del och spelar stor roll vid negativa (och positiva) känslor.

 2. Ditt omdöme blir tvivelaktigt

  2

  Din förmåga att ta beslut finns i frontalloben i hjärnan, och när du blir arg bombarderas frontalbarken med blod, vilket gör att ditt rationella tänkande blir påverkat.

 3. Du förvandlas till Hulken

  3

  Okej, inte bokstavligt (vilket du kanske märkt vid det här laget), men när adrenalinet kickar in gör det att din kropp vill försvara sig själv. Det börjar rycka i dina muskler, ditt blodtryck och din puls går upp och dina pupiller utvidgas.

 4. Du blir mer högljudd

  4

  Adrenalinet ger din kropp extra energi vilket gör att du börjar prata högre och snabbare vilket i sin tur att du blir mer hypead.

 5. Din kropp stänger ner

  5

  Adrenalinet och kortisolet som åker runt i dina vener omdirigerar blodet från var det egentligen ska vara. Blodet ska egentligen gå till din mage och dina tarmar, vilket gör att det typ lurar resten av kroppen till att tro att det kan göra vad det vill då kortisolet gör att det sprider sig till ditt kardiovaskulära system (hjärtat och blodkärlen), ditt immunsystem och till ditt andningssystem – vilket gör att du blir utmattad.

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss