in

5 saker att komma ihåg när allt känns jobbigt

saker gora ma battre

I perioder kan det kännas som att allt och alla är mot en, och att allt i hela världen suger och aldrig kommer bli bättre. Då är det extra viktigt att ta hand om sig själv, och att tänka på sakerna i den här listan kan vara en bra start. Mer

1. Byt miljö

Ligger du hemma i sängen och ältar? Gå ut på en promenad, träffa en kompis eller åk hem till dina föräldrar. Att byta miljö från den du är van vid att må dåligt kan göra mycket för sinnet!

2. Kom ihåg att du inte är ensam

Du är inte ensam i det du känner, och du är absolut inte ensam i världen. Dela med dig av dina tankar med någon du litar på, eller skriv ett anonymt inlägg i någon grupp på Facebook. Att känna att någon lyssnar, och få veta att andra känner likadant är en stor tröst.

3. Tillåt dig själv att misslyckas

ALLA misslyckas ibland. A L L A. Ingen är perfekt och att bli bra på något tar tid, och till och med det vi är bra på fuckar vi jämt upp. Ditt värde ligger inte i dina handlingar.

4. Sakta ner

Stress är ofta en av faktorerna till att må dåligt. Det är inte alltid stressen i sig problemet, men när du är stressad kan det vara så att du hinner göra sådant som gör dig glad. Försök att sakta ner, stryk allt som inte är absoluta måsten ur kalendern och andas lite.

5. Acceptera att du inte vet allt och kan allt

Människor vill gärna ha svar och lösningar på problem de stöter på. Men det är okej att inte veta vad man vill jobba med, fundera på om ens utbildning är rätt eller om ens partner är livets stora kärlek. Acceptera att sådana frågor tar tid, och att de ibland inte ens behöver ett svar: det löser sig alltid tillslut.

Alex hugging Kara supergirl 2015 tv series 39331932 500 227