in

5 knep för att hålla igång träningen

istock 873226370

Vissa perioder är det extra svårt att ta sig iväg och träna. Iskallt vintermörker är en sån period. Men om du har rätt approach till din träning, och fokuserar på rätt saker blir det mycket lättare att komma iväg. Mer

I vinter kan det kännas motigt att hålla igång med träningen. Plötsligt är det mörkt och inte alls lika självklart att ta sig till gymmet eller röra på sig utomhus. Då är det extra viktigt att själva träningen känns kul och givande, annars är det lätt hänt att den inte blir av förrän solen hittar tillbaka till vårt avlånga land (med undantag för de två första veckorna i januari).

Här är fem enkla saker att tänka på för att öka dina chanser att fortsätta ta hand om din kropp, även i vinter.

1. Gör bara det du tycker är kul

brooke

Hade jag inte tyckt att det var kul att träna skulle jag aldrig träna så mycket som jag gör. Disciplin räcker bara så långt.

Testa olika övningar, kolla videoklipp eller spana in andra på gymmet. Gör det du tycker verkar kul, oavsett om det stämmer överens med din bild av hur man ska träna eller inte. Du måste inte köra cardio om du inte känner för det, och du behöver inte lyfta tungt om du inte känner för det.

2. Testa olika saker

get

Jag vet att jag sa att du ska göra det du tycker är kul, och det står jag fast vid. Mitt enda krav är att det inte innebär att du gör exakt samma övning, hela tiden. Då är skaderisken större, och du kommer inte få lika bra resultat av din träning.

Om vi säger att du älskar att springa, leta reda på några övningar som kan bidra till att du blir bättre på att springa, och testa något nytt emellanåt. Då kommer träningen vara rolig längre.

3. Gör inte saker som gör ont

ouch

Om du inte tävlar i något, eller verkligen njuter av att träna så att det gör ont, så finns det ingen anledning att plåga dig själv. Gå inte på det där gruppasset där en överpeppad ledare står och skriker till dunkadunka-musik att du måste fortsätta fastän du bara vill därifrån.

Självklart är det bra att pressa sig själv och göra sitt bästa, men om du går på för hårt är risken att det slutar vara roligt (och att du får så mycket träningsvärk att du inte kan gå på en vecka).

Om du tycker om att träna så att det gör ont, tänk på att det ska göra ont på rätt sätt. Det kan bränna eller suga i den muskeln du jobbar med, men börjar det göra ont i en led eller kännas som om något har gått sönder så ska du inte fortsätta. Och värm upp!

4. Vila när du är sjuk

sailormoon

Jag hatar att vara sjuk och att inte gå till gymmet, men att träna när du är sjuk är aldrig en bra idé, det leder oftast till att du blir mer sjuk. Har du feber eller ont i halsen, eller känner att pulsen går upp i 180 så fort du går upp för en trappa, så är det inte läge att träna. I det långa loppet kommer det löna sig att vila tills du är helt frisk, lovar! Dessutom kan det vara direkt farligt.

Blir du fullständigt galen av att inte kunna träna? Lägg tiden du inte kan träna på att hitta eller ta fram ett eget träningsprogram, stretcha och gör rörlighetsövningar eller gör lugna (läs superlugna) teknikövningar.

5. Var snäll mot dig själv

patontheback

Du har inte sabbat allt om du missar ett pass. Du är inte dålig om du inte nådde ditt mål den här gången. Du är superduktig som bryr dig om din hälsa och vill röra på dig, men ibland kommer livet emellan.

Det är så viktigt att inte hacka på sig själv, särskilt när det gäller din hälsa. Om du är för hård mot sig själv i träningen är att du lätt börjar förknippa träningen med negativa saker. Sätt rimliga mål, och var snäll mot dig själv.

Sist men inte minst, kom ihåg att det lilla också räknas. Tio knäböj hemma i köket är tio gånger bättre än ingen träning alls. Sätt på lite bra musik och dansa lite, eller gå ett varv runt kvarteret. Du behöver inte välja mellan att träna och ligga i soffan hela kvällen.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss