in

4 anledningar till att du ALDRIG borde ha sex i en bubbelpool (hur mysigt det än verkar!)

bad dragare

Att ha sex i bubbelpoolen kanske låter som en jättebra och härlig idé, men för tjejer är det allt annat än det. Röda utslag i vaginan låter till exempel inte så lockande, va? Mer

En bubbelpool består av två saker; varmt vatten och en mix av massa kemikalier, vilket är en perfekt plats för farliga bakterier att växa fram, säger gynekologen Dr. Diana Hoppe.

Här är fyra saker som inte gör det så najs att ha sex i en bubbelpool:

Svampinfektioner

Då olika kemikalier blandas i en bubbelpool kan det leda till att pH-balansen i din vagina förändras. Detta kan göra det lättare för bakterier att växa i din vagina och leda till en svampinfektion.

Kondomer är värdelösa

Att det är superviktigt att använda kondom vet ni redan (om ni inte vill bli gravida eller är exklusiva med en partner som ni vet inte har några könssjukdomar och då skyddar er på annat sätt), men i en bubbelpool är de värdelösa. Det bubblande vattnet kan göra att kondomen åker av, och om den inte gör det kan klorinet påverka kondomens säkerhet.

Kliande utslag i vaginan

Pseudomonasfollikulit orsakas av en mix av bakterier i vattnet och är röda utslag man kan få efter att badat i en dåligt underhållen pool, lång badtid, åtsittande badkläder, många badande samtidigt – och sex.

Utslagen är röda och kliar. De läker ofta av sig själva, men då vaginan är fuktig hela tiden tar det extra lång tid.

Det är inte glidigt

Om du tror att vatten fungerar som glidmedel tror du fel. Vatten tar bort vaginans naturliga fukt och torkar istället ut den. Ouch.

Vi föreslår att du hittar något annat, härligare, ställe att ha sex på istället!