in

10 tips: Tappa dina vinterkilon

cameron
10 tips: Tappa vinterkilona

VeckoRevyn har kallat in ett expert-team för lite första-hjälpen-detox. Häng med och hitta tillbaka till din snyggaste form – du också!

Mer

Så här rensar du insidan

annelie

Anneli Lundström, som jobbar som rådgivare i en hälsokostbutik, vet vad som funkar för att rensa insidan av kroppen också. Här tipsar hon om hur du känner dig fräsh från insidan.

Kör en renings-månad!
Köp en detoxkur, som du äter i fyra veckor. Detoxkurer stimulerar lever och njurar och hjälper till att spola ut slaggprodukter. Många upplever att de blir piggare och får bättre hy, även om vissa får lite sämre hy den första veckan, vilket är en del av reningsprocessen.
–För bästa resultat ska du kombinera detta med en bra kost, säger Anneli.

Förstoppad? Inte länge till …
Har du börjat tvivla på det där med att snapsen är bra för matsmältningen (vilket är den vanliga ursäkten från farfar när han sveper sin sjätte)? Verkar det som att vörtbrödet satt sig på tvären och bara vägrar att röra sig? Det finns bot även för det. Frukt- och fibertärningar (som du kan köpa i exempelvis hälsokostaffärer) är bra att skölja ner med mycket vatten. De får igång tarmrörelserna.

Diska insidan
Om du nu skulle känna dig RIKTIGT lortig och i behov av en riktig genomkörare finns tarmsköljning – som också sägs vara viktreducerande. Två slangar förs upp där bak varav en med lågt tryck sprutar ut ljummet vatten och den andra suger upp det. Behandlingen tar en knapp timme och kostar runt 500-lappen.

VeckoRevyns experter

VeckoRevyns experter som har koll på hur vi droppar våra vinterkilon:

Peter Lindståhl, livsstilscoach.
Anna Ottosson, dietist.

1. Ät rätt pasta

Det låter uttjatat, visst, men långsamma kolhydrater, är ett både enkelt och effektivt knep för att gå ner i vikt, såväl kortsiktigt som långsiktigt. Byt ut den vanliga ”vita” pastan, riset och brödet mot varianter med exempelvis fullkorn eller dinkel i stället. Det håller dig mätt längre, motverkar sötsuget och gör att du äter mindre!

linds

Lindsay Lohan hugger in på en tallrik pasta.

2. Välj ljust före mörkt

Kött alltså. Skippa tunga biffar och satsa på ljust kött som kyckling eller kalkon. Eller allra helst fisk.

3. Titta på grönsaksfärgen

Självklart vet du att grönsaker – alla grönsaker! – är bra för dig. Men allra bäst är grönsaker med starka färger och tuggmotstånd, såsom broccoli, bönor, linser, morötter och paprika. Kom ihåg att variera dina grönsaker så mycket du kan – även alger är extra nyttigt.

kim

Kim Kardashian njuter av en sallad.

4. Ha koll på klockan

Ät var tredje timme. Då håller du blodsockret i schack, och ser till att det inte svänger alltför mycket upp och ner. Med ett jämnt blodsocker riskerar du inte att plötsligt bli tokhungrig eller sötsugen, dessutom känner du dig piggare och gladare med en jämn blodsockernivå i kroppen.

5. Var försiktig med naturgodiset

Även om torkad frukt innehåller mycket fibrer och vitaminer – så innehåller de fortfarande lika mycket kalorier som vanligt godis. De är fortfarande nyttigare än godis, men snaska med måtta. En handfull räcker.

6. Var morgonhurtig

– Det absolut bästa för att gå ner i vikt och komma i form är konditionsträning. Snöra på dig skorna och ta på dig mössan tre morgnar i veckan och gå en rask promenad i 40-60 minuter. Och helst innan frukost.

jessica

Jessica Simpson efter ett hurtigt pass.

7. Bli en ”stavgångare”

–Lätt att assocciera med kvinnor i den övre medelåldern. Men det är fel. Stavgång är bra för hela kroppen och fler och fler yngre nappar på det.

8. Köp ett gymkort – och använd det!

Har du lagt dyra pengar på det förbaskade årskortet så är det mer troligt att du känner att du MÅSTE gå dit.

9. Snacka dig smal

Om du har svårt att planera kosten själv kan det vara en bra idé att gå och prata med någon som har koll på läget och kanske kan lägga upp ett schema för dig. En timme med en kostrådgivare eller personlig tränare kan räcka!

geri

Geri Halliwell är ute på en runda med sin PT.

10. Skippa ursäkterna

Det finns nyttiga mellanmål att få tag på överallt. Hur stressad du än är, så behöver du inte falla för frestelsen att köpa en Dubbeldaim i stället för ett nyttigare alternativ. Det är lika lätt att få tag på frukt som godis!

Artikeln publicerades i VeckoRevyn nummer 1. För mer läsning om hälsa – kolla in nya numret som finns ute nu!

LÄS OCKSÅ: Vårens sminknyheter.