in

10 knep som får dig på bra humör!

bild 1
10 knep som får dig på bra humör!

VeckoRevyn har samlat tio inspirerande tips för en lyckligare vardag. Du hittar dem här!

Mer

lycka1
godgarning

I och med att du ger en vän en snäll kommentar eller hjälper någon på jobbet mår du själv bättre. Dessutom är chansen stor att du får fina kommentarer tillbaka i gengäld!

dofta

Dofter vi tycker om får oss att må bättre. Pimpa skrivbordet med ett härligt doftljus eller rota fram den där parfymen du använde på den där resan som var så rolig!

motionera

Kroppen och psyket hänger ihop. Låter du kroppen ”förfalla” tar det inte lång tid innan psyket också får sig en törn. Ta en promenad i det härliga höstvädret så ska du se att humöret snart har fått sig en rejäl boost!

engageradig

Visst, det kan vara underbart med en hemmakväll framför TVn ibland, men låt det inte bli en vana. Med en aktivitet eller ett intressa att engagera sig för på fritiden mår människan bättre. Du hittar inte bara något att brinna för – du kan också finna många nya, värdefulla vänner som bidrar till din inre lycka!

le

Du behöver inte alltid vara på strålande humör för att bjuda på ett leende. Dra rejält på smilbanden ca. 5 sekunder åt gången, så ’lurar’ du dig själv att släppa loss en massa lyckohormon. Dessutom mår dina medmänniskor bra av att mötas av ett stort leende – eftersom leenden smittar lika lätt som gäspningar!

lycka2
vardadinarelationer

Spendera tid med de människor du tycker om – så blir du snabbt på bättre humör. Var noga med att vårda relationerna med dina nära och kära, eftersom fler vänner i bagaget innebär fler källor till lycka.

varego

….men låt det inte gå överstyr. Du ska vara noga med att göra saker du mår bra av, inte viga ditt liv åt att tjäna andras önskningar.

ordnaenstressplan

Titt som tätt slår stressen till, och det är varken uppskattat eller oundvikligt för någon. Se till att du har en plan över hur du ska hantera stressen när den väl slår till. Det kan vara altt från en spellista på iPoden med lugna låtar du tycker om till att ta en fem minuters vilopaus på soffan som regel när det blir för mycket.

glads

När man har trasslat in sig i en bunt negativa tankar är det väldigt lätt att tappa fokus och glömma bort vad man faktiskt har att glädjas åt. Gör till vana att skriva ner tre saker du glädjs över varje dag innan läggdags – och ta fram anteckningarna när du känner dig nere.

larkanna

Ägna tid åt att lära känna dig själv.  Först när du känner dig själv kan du med säkerhet veta vad det är som får dig på bra humör – och på så sätt göra dig själv lycklig.