in

Bäst på Viaplay! 27 filmer och serier du inte får missa

viaplay viafree tv3 play tv6
Bildkälla: Thunder in my heart / Viaplay

Behöver du en ny serie att plöja igenom? Vi har scannat av Viaplay – och här är de bästa serierna och filmerna på streamingtjänsten. Varsågod! Mer

Better Things, Transparent och Zebrarummet Det är bara några av de filmer och serier du kan se om du har ett Viaplay-konto. Vi har valt ut några favoriter för dig som behöver lite inspiration.

Zebrarummet (serie)

Zebrarummet är ett spänningsdrama om klasskillnader och maktspel. När en elev på internatskolan Tuna Kvarn dör riktas misstankarna mot eleverna på den kommunala skolan i närheten. Men internatelevernas tystnad är talande, och snart ska mörka hemligheter komma upp till ytan. Serien har premiär på Viaplay den 22 augusti.

Better Things (serie)

Better Things kretsar kring en familj med den ensamstående mamman Sam Fox i spetsen. Hon bor i L.A. tillsammans med sina tre döttrar samtidigt som hon arbetar som skådespelare. I rollen som Sam Fox ser vi Pamela Adlon och hela fyra säsonger finns på Viaplay.

Grey’s Anatomy (serie)

Världens bästa sjukhusserie aka Grey’s Anatomy är nu inne på sin sjuttonde säsong, och hela sexton av dem finns på streamingtjänsten. Om du är lika besatt av läkarna på Grey Sloan Memorial Hospital som vi är, eller om du av någon oförklarlig anledning inte har sett serien än, finns exakt allt du behöver på Viaplay (förutom säsong 17, den finns på Disney plus!)

Thunder in my heart (serie)

Thunder in my heart är en dramakomedi av och med Amy Deasismont (som du kanske känner igen som Amy Diamond). I serien får vi följa ett kompisgäng i tjugoårsåldern, och i rollerna hittar vi också Snabba cash-skådisen Alexander Abdallah och Daddy issues-poddaren Julia Lyskova Juhlin. Serien hade premiär i slutet av maj i år, och alla åtta avsnitt finns på Viaplay.

The Handmaid’s Tale (serie)

Nyligen nåddes vi av nyheten att The Handmaid’s Tale får en femte säsong. När den har premiär är ännu oklart, men för dig som inte har sett serien än finns de tre första säsongerna på Viaplay. The Handmaid’s Tale utspelar sig i en dystopisk framtid och serien kretsar kring June Osborne, som spelas av Elisabeth Moss. I samhället Gilead, det som tidigare var USA, kallas en del av den kvinnliga befolkningen för tjänarinnor – vars enda uppgift är att föda barn. June är en av dem, men hur ska hon lyckas ta sig därifrån för att bli fri? (PS! Om du vill se den senaste säsongen så finns den på HBO).

Waves (film)

I Waves får vi följa en övre medelklassfamilj som bor någonstans i södra Florida. Utifrån ser de ut att ha allt – ett fint hus, bra jobb, barnen är populära i skolan och föräldrarna är stöttande. Men snart kommer katastroferna en efter en – och sedan händer något som ska förändra allt.

Parks and Recreation (serie)

Se hit alla Parks and Recreation-fans! Alla sju säsonger av serien finns nämligen på Viaplay. Kanske den enda anledningen du behöver för att skaffa ett konto? För dig som inte vet handlar serien om Amy Poehlers karaktär Leslie Knop, som arbetar som kansliråd på parkförvaltningen i staden Pawnee i Indiana. Kanske inte låter så kul, men vi lovar att det är kul.

Fargo (serie)

För dig som vill sträckkolla på Fargo finns fyra säsonger av serien på streamingtjänsten. Serien är inspirerad av långfilmen med samma namn, men alla säsonger ha olika handlingar. Den första säsongen handlar om småstadslivet i Minnesota, där en nyinflyttad man vid namn Lorne Malvo försätter befolkningen i skräck. Den andra säsongen kretsar kring polisen Lou Solverson som utreder en rad mordfall som verkar ha kopplingar till ett familjeföretag. Den tredje säsongen handlar om syskonrivaliteten mellan bröderna Emmit och Ray Stussy, och den fjärde handlar om rivaliteten mellan olika karteller i 1950-talets Missouri.

Utbud: fler serier på Viaplay

 • Transparent
 • The Affair
 • Gossip Girl
 • Vikings
 • New Amsterdam
 • Heder
 • Vår tid är nu
 • The Office
 • Twin Peaks
 • Älska mig

Utbud: fler filmer på Viaplay

 • Call Me By Your Name 
 • 12 Years a Slave
 • Crazy, Stupid, Love
 • Silver Linings Playbook
 • Into the Wild
 • Slumdog Millionaire
 • Dallas Buyers Club
 • Brokeback Mountain
 • Manchester by the Sea

Är Viaplay och Viafree gratis?

Nej, Viaplay kostar och priset varierar lite beroende på vilket paket du vill ha. Om du vill prova på Viaplay går det att testa streamingtjänsten gratis i två veckor. Gratisversionen Viafree har en del av det innehållet som Viaplay har, men då får du stå ut med reklam.

Kostnad och pris: Vad kostar Viaplay och måste jag betala extra för att se sport?

Det finns två olika paket att välja mellan för dig som funderar på att skaffa ett konto på Viaplay. För 129 kronor i månaden får du tillgång till alla serier och massor av film, och för 449 kronor i månaden får du förutom det också tillgång till sport och fighting.

Har Viafree samma innehåll som TV3 play och TV6 play?

Ja! Är du ute efter en serie som visas på TV3, TV6, TV8, TV10 eller MTV hittar du den med stor säkerhet på Viafree.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.