in

Nu är det dags för den stora Vänner-återföreningen – här är allt vi vet!

vänner 1

Snart kommer ett nytt avsnitt av kultserien Vänner! Här exakt allt vi vet om återföreningen. Mer

Vänner började spela in sin första säsong 1994, och 10 säsonger senare stod det klart att Vänner blivit en riktig kultserie. Nu gör serien comeback, men exakt vilket datum kommer vi få se vännerna i rutan igen? Här är allt vi vet om återföreningen.

När kommer den nya Vänner-avsnittet att släppas?

Återföreningen har varit på tal under flera år, men det var i februari 2020 som tv-bolaget HBO bekräftade att ett nytt avsnitt av serien är på gång. Avsnittet, som sägs heta ”The One Where They Got Back Together”, skulle ha visats samtidigt som den nya tjänsten HBO Max lanserades. Men Coronapandemin ställde till det, och avsnittet sköts upp till augusti 2020 för att sedan ställas in igen.

Men i början av april 2021 avslöjade David Schwimmer (som spelar Ross Geller) i The Graham Norton Show något som överraskade och gladde fansen. Han berättade att han inom den närmsta veckan (!) ska åka iväg till inspelningen av återföreningen.

– Jag ska åka till LA för att spela in Vänner-återföreningen. Jag kommer träffa alla igen för första gången på flera år, säger David Schwimmer.

Alltså kommer inspelningen påbörjas i april 2021. När avsnittet kommer vara klippt och klart att sändas återstår dock att se.

Var kommer avsnittet visas?

Enligt Hollywood Reporter kommer Vänner-avsnittet att släppas på HBO Max. HBO Max finns sedan maj 2020 tillgängligt i USA, men eftersom det ännu inte kommit till Sverige kanske vi får vänta lite längre med att se avsnittet beroende på när det släpps. Enligt SVT ska HBO Nordic under andra halvåret av 2021 uppgraderas till HBO Max, men exakt vilket datum detta kommer att ske nämns inte.

David Schwimmer om Vänner-återföreningen: ”Kommer inte spela karaktärerna”

Men för dig som är ett hardcore Vänner-fan, finns det en risk att du blir besviken. Vi har alla hoppats på ett nytt avsnitt med våra favoritkaraktärer, där vännerna är äldre och vi får se hur karaktärernas liv ser ut flera år senare. Men David Schwimmer berättar i The Graham Norton Show att detta inte kommer att ske.

– Jag kommer vara David. Vi har inget manus och vi kommer inte vara i karaktär, säger han.

Däremot avslöjar han att det kommer komma en del i återföreningen som hittills är hemlig, där skådespelarna kommer ”läsa upp någonting”. Vad detta kan röra sig om återstår att se.

Det är bekräftat att hela originalcasten, Lisa Kudrow (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey), David Schwimmer (Ross), Jennifer Aniston (Rachel), Matthew Perry (Chandler) och Courteney Cox (Monica) , har tackat ja till att vara med. Även seriens två skapare David Crane och Marta Kauffman, har enligt uppgifter tackat ja till att vara med.

Av: Hedvig Spångmark och Hedda Ottestam