in

Uppföljaren till The Handmaid’s Tale är här – i The Testaments får vi följa döttrarna

uppföljaren till handmaids tail the testaments blir tv-serie

Praise be! 34 år efter Margaret Atwoods succébok ”The Handmaid’s Tale” får vi äntligen reda på hur saker och ting har utvecklats i Gilead. Nu kommer uppföljaren ”The Testaments”. Mer

koplankar 1024x37 1

När kommer boken The Testaments?

Gilead, en dystopisk plats där kvinnor kidnappas och våldtas med ett enda syfte: att föda barn till överordnade familjer. ”The Handmaid’s Tale” är minst sagt en mörk historia och där den nya boken tar vid, 15 år efter det att den förra slutar, lever och frodas Gilead än. Hur det har gått för June verkar ”The Testaments” avslöja mindre om. Boken, som kommer den 10 september i år, handlar snarare om hennes döttrar vilket den svenska titeln, ”Gileads döttrar”, hintar om.

Vad handlar the Testaments om?

Agnes, Junes äldsta dotter, bor numera hos adoptivföräldrar i Kanada. Daisy, eller Nicole som June kallar henne, har smugglats ut ur Gilead och även hon adopterats bort. Parallellt med deras berättelser får vi följa Tant Lydia som verkar ha samvetskval, enligt ett utdrag ur boken som Vanity Fair publicerat.

I samband med hårdare abortlagar runt om i världen, har paralleller dragits mellan Margaret Atwoods berättelser och verkligheten. På senaste tiden har kvinnor demonstrerat iklädda de röda kläder som bärs av tjänarinnorna i tv-serien ”The Handmaid’s Tale”, som främst är baserad på första boken. 

– ”The Handmaids Tale” är en varning, jag har aldrig trott att det inte kan hända här, säger Margaret Atwood i en intervju med CBS News.

Kommer The Testaments bli tv-serie?

Efter tv-seriesuccén ”The Handmaid’s Tale” har streamingtjänsten Hulu varit snabba med att köpa rättigheterna till ”The Testaments”, så det lär förhoppningsvis inte dröja allt för länge innan vi får se den nya boken i tv-serieformat. Om den blir en egen serie eller inbäddad i en ”The Handmaid’s Tale”-säsong får tiden utvisa.