in

The Blair Witch Project får en (till!) uppföljare

The Blair Witch Project netflix

Redo för en ny omgång? Nu får The Blair Witch Project ännu en uppföljare. Mer

Det har snart gått 25 år (!) sedan The Blair Witch Project hade biopremiär. Den amerikanska skräckfilmen om tre ungdomar som ger sig ut i skogen för att göra en dokumentär om Blair-häxan blev snabbt en succé, inte minns för att filmen består av en rad dokumentära sekvenser som spelats in utan manus. Allt för att ge en känsla av att det vi ser i filmen, är det som ungdomarna spelar in i skogen – innan de försvinner spårlöst.

2016 kom en uppföljare till kultserien, och även om den inte blev en lika stor succé som originalserien, verkar det alltså vara dags för ett nytt försök. Den nya filmen heter Untitled Blair Witch Sequel och titeln avslöjar att den är en så kallad sequel, alltså att den utspelar sig efter händelserna i första filmen.

Enligt Gamesradar är det skräckförfattaren och regissören Oliver Park som gör Untitled Blair Witch Sequel. Han är mest känd för sin korta skräckfilm Vicious, och han debuterade nyligen som regissör till skräckfilmen The Offering.

The Blair Witch Project 2016
Bild från första uppföljaren av The Blair Witch Project från 2016.

När har Untitled Blair Witch Sequel premiär?

Exakt när den nya filmen kommer vet vi inte, men enligt Gamesradar kommer inspelningen påbörjas sommaren 2023. Vi uppdaterar er så snart vi vet mer!

Vilka skådespelare medverkar i filmen?

I den allra första filmen såg vi skådespelare som Heather Donahue, Joshua Leonard och
Michael Williams. Alla tre spelade sig själva, eftersom filmen marknadsfördes som en dokumentär (som ni kanske minns ledde detta ledde till en hel del diskussioner kring om händelserna i filmen var verkliga eller ej!). Vilka vi kommer få se i den nya uppföljaren återstår att se.

Finns det en trailer till Untitled Blair Witch Sequel?

Än så länge finns ingen trailer, men om du fortfarande inte har sett den första filmen hittar du trailern till den här nedan. Bokstavligen hjälp!

Finns The Blair Witch Project på Netflix?

Nej, tyvärr finns inte filmen på Netflix, men den går att hyra på SF Anytime.

Här hittar du trailer till uppföljaren från 2016

Har du missat den första uppföljaren? Då hittar du trailern här nedan. Även den går att hyra på SF Anytime.