in

Då kommer sista säsongen av The Walking Dead – se trailern här

The Walking Dead Sverige
Bildkälla: The Walking Dead

Dags att ta farväl av zombieserien The Walking Dead. Nu har den elfte och sista säsongen premiär – och här är exakt allt vi vet om den. Mer

Den elfte säsongen av zombieserien The Walking Dead blir också seriens sista. I slutet av augusti hade den premiär i USA, men när går den att se i Sverige? Och var? Här är allt vi vet.

När har The Walking Dead säsong 11 premiär i Sverige?

Den sista säsongen hade premiär i USA söndagen den 22 augusti, och dagen efter i Storbritannien. I Sverige finns de tio första säsongerna av serien på HBO Nordic och Viaplay. Men för att kunna se den elfte säsongen behöver du ett konto på Discovery plus. Där kan du reda nu följa den sista säsongen vecka för vecka. När seriens sista säsong kommer till de andra streamingtjänsterna återstår att se, men vi lovar att hålla dig uppdaterad!

Hur många avsnitt består den sista säsongen av?

Säsong 11 består av 24 avsnitt där ett nytt kommer sändas varje vecka. Säsongen är uppdelad i tre block med åtta avsnitt vardera, vilket betyder att den innehåller två kortare pauser. Det allra sista avsnittet av The Walking Dead kommer att sändas under 2022.

Två favoritkaraktärer får egen spinoffserie

Men för dig som inte vill ta farväl av dina favoritkaraktärer riktigt än kan vi glädja dig med att Daryl Dixon och Carol Peletier, som spelas av Norman Reedus och Melissa McBride, kommer få en egen spinoffserie. De två karaktärerna är de enda huvudrollerna som varit med i serien sedan starten 2010, och den elfte säsongen blir alltså inte det sista vi ser av dem. Vad spinoffserien kommer heta är ännu oklart, men klart står att den kommer ha premiär någon gång under 2023.

twd1
Bildkälla: The Walking Dead / AMC faksimil

Finns The Walking Dead på Disney Plus?

I Storbritannien har Disney Plus köpt rättigheterna till den elfte säsongen av serien. I skrivandes stund finns inga avsnitt av The Walking Dead på streamingtjänsten i Sverige, och om den sista säsongen kommer visas även där återstår att se.