in

Då har The Jinx säsong 2 premiär

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst på HBO max
Bildkälla: The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst /HBO Max

Det har gått ett par år sedan The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst visades på HBO. I den hyllade true crime-dokumentären framkom uppgifter som ledde till att Robert Durst blev arresterad – och dömd för mord. Vi är säkert många som väntat på en uppföljare, och snart är den här. Mer

Artikeln innehåller spoilers om HBO-dokumentären The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst.

År 1982 försvinner Kathleen Durst, fru till multimiljonären Robert Durst. Sista gången hon syns till är på en tågstation i New York – efter det är hon spårlöst försvunnen. I alla fall enligt honom. Eftersom Robert Durst är arvtagare till en förmögen fastighetssfamilj får försvinnandet stor medial uppmärksamhet, ändå hittas hon aldrig.

2010 kommer en spelfilm om försvinnandet. Den får namnet All good things och i huvudrollerna ser vi Ryan Gosling och Kirsten Dunst. Robert Durst uttrycker stor beundran för Andrew Jarecki, som regisserar filmen. Samma år, i verkliga livet, hittas Robert Dursts vän Susan Berman skjuten till döds. Det hela är ett mysterium, och polisen lyckas inte gå till botten med vad som har hänt.

The Jinx – Part Two på HBO max

Klipp till 2015. Andrew Jarecki kan inte släppa Kathleen Dursts försvinnande och mordet på Susan Berman. Han bestämmer sig för att gräva vidare i vad som kan ha hänt, och det hela blir en dokumentärserie på HBO – The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst.

I den intervjuas Robert Durst, och sakta men säkert växer misstankarna om honom. I det sista avsnitten tror Robert Durst att mikrofonen är avstängd när han går på toaletten. Han pratar med sig själv och säger: ”Vad i helvete gjorde jag? Dödade alla så klart”. Erkännandet spelas in, och multimiljonären grips för mord dagen innan sista avsnittet av dokumentären sänds.

Hösten 2021 döms han för mordet på Susan Berman. Enligt åklagaren mördade han henne för att hon inte skulle avslöja att hon gett honom ett falskt alibi natten då hans fru försvann. Samtidigt åtalas han för mordet på Kathleen Durst. I samma veva döms han för att ha styckat sin grannes kropp, däremot frias han från mord. I början av januari 2022 dör Robert Durst i fängelset.

När har The Jinx – Part Two premiär på HBO Max? 

Nu kommer en uppföljare till första dokumentären, och den ska handla om vad som hände efter att serien hade sänts. Den har premiär på HBO Max den 22 april.

Finns det en trailer?

Än så länge finns ingen trailer till uppföljaren, men nedan hittar du trailern till dokumentärserien från 2015.