in

The Good Nurse är baserad på verkliga händelser – då har nya Netflix-thrillern premiär

The Good Nurse premiär Netflix
Bildkälla: The Good Nurse /Netflix

Snart har en ny film premiär på Netflix! I ”The Good Nurse” får vi följa en sjuksköterska när en rad mystiska dödsfall inträffar på hennes arbetsplats – och handlingen är baserad på verkliga händelser. Mer

I Netflix-thrillern The Good Nurse kretsar handlingen kring den utarbetade sjuksköterskan Amy, som spelas av Jessica Chastain. Förutom ett stressigt arbetsliv lider hon av en hjärtsjukdom – samtidigt som hon är en ensamstående mamma. Hon kämpar minst sagt för att få vardagen att gå ihop. När den nya sjuksköterskan Charlie, som spelas av Eddie Redmayne, börjar jobba på hennes avdelning får de snabbt en fin kontakt. Hon öppnar upp sig om sina problem och snart blir de nära vänner. Men allt vänds upp och ner när en patient går bort under mystiska omständigheter, och misstankarna riktas mot hennes nya kollega och vän.

När har The Good Nurse premiär på Netflix?

Filmen har premiär på Netflix den 26 oktober.

Finns det en trailer?

Blir du sugen på att se den? Du hittar trailern här nedan.

Är filmen baserad på verkliga händelser?

The Good Nurse är baserad på boken The Good Nurse: A True Story of Medicine, Madness, and Murder skriven av Charles Graeber 2013. Och ja, som du hör är det verkliga händelser som ligger bakom handlingen i den här filmen. Charles Cullen är en amerikans seriemördare som mördade runt 40 patienter. Du kan köpa boken här.

The Good Nurse trailer

Rollista: Vilka skådespelare är med i The Good Nurse?

Förutom Jessica Chastain och Eddie Redmayne syns såklart en rad andra skådespelare i filmen. Här är några av dem:

  • Nnamdi Asomugha
  • Noah Emmerich
  • Kim Dickens
  • Malik Yoba
  • Alix West Lefler