in

Solsidan får två säsonger till

Solsidan säsong 8
Bildkälla: TV4 / Pressbild

Solsidan är tillbaka med en ny säsong – och redan nu står det klart att serien får ytterligare två säsonger. Mer

koplankar 1024x37 1

Är du ett Solsidan-fan? Då har vi glada nyheter! I samband med att seriens åttonde säsong har premiär på TV4 står det nämligen klart att serien kommer få ytterligare två säsonger.

– Solsidan har samlat Sverige ända sedan 2010 så jag är väldigt glad över att vi nu, i samband med premiären av säsong 8, kan utlova ytterligare två säsonger under de kommande åren. Solsidan är en av TV4:s största succéer genom tiderna och hittar hela tiden en ny publik på TV4 Play så vi vet vilken betydelse serien har för väldigt många tittare, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör TV4, i ett pressmeddelande.

– Solsidan har blivit det jag ständigt återvänder till. Det är väldigt svårt att tacka nej till arbete med det här ljuvliga gänget. Känslan när vi ses för en ny säsong är som en klassåterträff. Så jag är mycket tacksam att publiken fortsätter titta på serien!, tillägger Felix Herngren i samma pressmeddelande.

När har Solsidan säsong 8 premiär?

I den nya säsongen försöker Fredde bygga ett ”premium safe room”, Alex försöker hitta rätt i rollen som varannan vecka-förälder efter uppbrottet från Anna och samtidigt funderar Mickan över hur hon har varit som mamma under alla dessa år. Dessutom medverkar både Johanna Nordström och Petter Stordalen i serien. Säsongen har premiär på TV4 den 15 oktober, men du som har plusversionen av TV4 Play kan se den nya säsongen redan den 29 september. Totalt består säsong 8 av 10 avsnitt, och det släpps ett avsnitt i veckan.

Finns det en trailer?

Nedan hittar du de första klippen från nya säsongen! Först ett från när Mickan och Anna träffar en gammal kompis till Mickan, och pratar om hur svårt det är att dejta efter en separation.

I klippet nedan testar Fredde sitt ”premium safe room”.

I videon nedan får se hur Ove och Anettes nya hus ser ut.

Rollista: Vilka skådespelare medverkar i serien?

Här är några av karaktärerna som medverkade i senaste säsongen, och som vi förhoppningsvis kommer få se även i säsong 8.

 • Alex Löfström som spelas av Felix Herngren
 • Anna Svensson som spelas av Mia Skäringer
 • Fredde Schiller som spelas av Johan Rheborg
 • Mickan Schiller som spelas av Josephine Bornebusch
 • Ove Sundberg som spelas av Henrik Dorsin
 • Anette Sundberg som spelas av Malin Cederbladh
 • Victor Schiller som spelas av Leonardo Rojas Lundgren
 • Ebba Schiller som spelas av Elsa Bucht Wesslén
 • Wilma Löfström som spelas av Iris Herngren
 • Love Löfström som spelas av Alexander Jernberg
 • Marielle Sundberg som spelas av Nova Edorson
streama Solsidan säsong 8
Bildkälla: TV4 / Pressbild

Vilken roll kommer Johanna Nordström spela?

Vi har tidigare sett kändisar göra entré i den populära serien, till exempel var Måns Zelmerlöw med i säsong 7 tillsammans med sin fru Ciara. I säsong 8 kommer Johanna Nordström göra ett gästframträdande. Vilken roll hon kommer spela vet vi inte ännu, men vi lovar att uppdatera er så fort vi vet mer!

Petter Stordalen gör skådisdebut

I ett inlägg på Instagram berättar hotellmogulen Petter Stordalen att han kommer att medverka i den nya säsongen, och att han kommer spela sig själv.

Recap: Vad handlar säsong 7 om? 

I den sjunde säsongen har Mickan en 40-årskris och bestämmer sig för att bli influencer. Samtidigt genomgår Alex och Anna en skilsmässa som störs av både tinderdejter och avundsjuka.

solsidan4
Bildkälla: TV4 / Pressbild

Var kan man streama Solsidan?

Du hittar serien på TV4 och TV4 Plau.

Finns Solsidan på Netflix?

Nej, serien finns inte på Netflix.

Quiz: Vem är du i serien?

Artikel av: Johanna Blomberg, Hedvig Spångmark, Elvira Reer och Frida Olheden