in

Nu ser vi Lady Gaga och Adam Driver i filmen om Guccimordet – här är allt vi vet

astarisborn

Den kommande storfilmen House of Gucci med Lady Gaga och Adam Driver är thrillern vi alla väntar på! Så när har den premiär? Här är allt vi vet! Mer

Sedan rollen som Ally i A Star Is Born är vi nog många som längtar efter att se Lady Gaga på filmduken igen. Och det kommer vi snart få göra! Den här gången i rollen som Patrizia Reggiani i den nya filmen House of Gucci, baserad på de verkliga händelserna kring mordet på hennes man Maurizio Gucci. Och vem ser vi i rollen som honom? Jo, ingen mindre än Girls-skådespelaren Adam Driver. Här är allt vi vet om filmen!

När har House of Gucci premiär?

Den 24 november 2021 har filmen premiär i USA. Om den kommer visas på bio eller direkt på någon av streaming-tjänsterna återstår att se.

Vad handlar filmen om?

Filmen handlar om mordet på Maurizio Gucci, barnbarn till Gucci-grundaren Guccio Gucci. År 1995 mördades Maurizio av en yrkesmördare på trappan till sitt kontor i Milano. Hans exfru Patrizia anklagades och dömdes till arton års fängelse för att ha beställt mordet. Den långa konflikten mellan Maurizio och Patrizia grundar sig i att han lämnade henne efter tolv år som gifta. Patrizia fick namnet ”svarta änkan” av pressen och trots att hon öppet hotade med att mörda sin ex-man efter separationen nekar hon till brott. Hon släpptes fri 2016 och deras två barn har alltid tagit hennes parti.

Filmmanuset kommer baseras på boken The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed. Enligt Hollywood Reporter var det från början tänkt att Angelina Jolie skulle spela Patrizia, men senare gick alltså rollen till Lady Gaga. Filmmanus står Roberto Bentivegna för, och Ridley Scott kommer regissera filmen.

Vilka skådespelare ser vi i rollerna?

Förutom Lady Gaga och Adam Driver kommer vi få se skådespelare som Jared Leto, Robert de Niro, Al Pacino, Camille Cottin och Jeremy Iron i rollerna.

Artikel av: Hedvig Spångmark och Amanda Almius